Nieuws / Artikelen met het woord

57628 artikelen gevonden. Artikel 23341 tot 23345
Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 23 januari 2014

'Must see! De recente economische geschiedenis in één briljante, maar verontrustende grafiek'

De grote winnaars van de globalisering zijn de rijken en de Chinese middenklasse. De grote verliezers moeten daarentegen worden gezocht in de Amerikaanse middenklasse. Dat is de boodschap van een rapport van Branco Milanovic, econoom bij de Wereldbank en professor economie aan de Johns Hopkins University, over de aangroei van het inkomen van de wereldbevolking tussen de tweede helft van de jaren tachtig van de voorbije eeuw en het begin van de financiële crisis zes jaar geleden. James Plunkett, analist bij de denktank Resolution Foundation, raadt de elite op het World Economic Forum in Davos dringend aan de grafiek van Milanovic goed te bestuderen.

Bron: wordpress.com
Geplaatst: donderdag 23 januari 2014

Japanse Beleggers vluchten in Goud (+63%)

De grootste Japanse bullion retailer, Tanaka Kikinzoku Kogyo, verkocht in 2013 63% meer goud en boekte daarmee het beste cijfers sinds 5 jaar. Beleggers vluchten in goud uit angst voor inflatie en een verzwakking van de Yen. Het beleid van Minister President Abe om uit de deflatiezone te geraken door inflatie te creëren (Abenomics) duwt beleggers richting goud. 

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 23 januari 2014

Belgisch pensioensparen schendt EU-regels

Het Belgische fiscale gunstregime voor pensioensparen mag niet langer beperkt blijven tot Belgische financiële instellingen. Door buitenlandse instellingen uit te sluiten, treedt ons land immers de Europese regels met voeten. Dat heeft het Europees Hof van Justitie vandaag geoordeeld.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 23 januari 2014

Doorbraak voor Bitcoin

Het Sacramento Kings basketball team wordt de eerste grote Amerikaanse professionele sportclub die Bitcoins gaat accepteren als betaalmiddel. Hiermee zet Bitcoin een nieuwe stap in de mainstream acceptatie als betaalmiddel. Volgens de eigenaar van de Sacramento Kings bereikt Bitcoin een kritisch punt waar het over gaat van curiositeit naar effectief betaalmiddel, aldus de

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 23 januari 2014

Keeping it Simple

Economen en academici wekken soms de indruk dat een bepaalde moeilijkheidsgraad vereist is om iets te begrijpen. Toch konden de meest complexe modellen de crisis niet voorspellen. Soms geeft een simpel voorbeeld veel meer inzicht. Lees het ingezonden stuk op Marketupdate.