Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 23356 tot 23360
Bron: energievergelijking.nl
Geplaatst: donderdag 23 januari 2014

Zonnecel ontworpen die warmte en zonlicht omzet in Energie

Energievergelijking.nl / Zonnecel ontworpen die warmte en zonlicht omzet in Energie

De Massachusets Institute of Technology ( MIT ) heeft een zonnecel ontwikkeld die warmte en zonlicht transformeert tot energie. Het instituut houd zich voornamelijk bezig met de warmtewinning uit de zon. Deze zonnecel kan naast licht transformeren tot energie ook gebruik maken van de warmte die van de zon afkomt.

Bron: duurzaambedrijfsleven.nl
Geplaatst: donderdag 23 januari 2014

Biomassa goed voor 30.000 nieuwe banen in landbouw

Als de Nederlandse chemische industrie voor de helft overstapt van fossiele grondstoffen naar biomassa, levert dat tienduizenden banen op. 

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 23 januari 2014

'Must see! De recente economische geschiedenis in één briljante, maar verontrustende grafiek'

De grote winnaars van de globalisering zijn de rijken en de Chinese middenklasse. De grote verliezers moeten daarentegen worden gezocht in de Amerikaanse middenklasse. Dat is de boodschap van een rapport van Branco Milanovic, econoom bij de Wereldbank en professor economie aan de Johns Hopkins University, over de aangroei van het inkomen van de wereldbevolking tussen de tweede helft van de jaren tachtig van de voorbije eeuw en het begin van de financiële crisis zes jaar geleden. James Plunkett, analist bij de denktank Resolution Foundation, raadt de elite op het World Economic Forum in Davos dringend aan de grafiek van Milanovic goed te bestuderen.

Bron: wordpress.com
Geplaatst: donderdag 23 januari 2014

Japanse Beleggers vluchten in Goud (+63%)

De grootste Japanse bullion retailer, Tanaka Kikinzoku Kogyo, verkocht in 2013 63% meer goud en boekte daarmee het beste cijfers sinds 5 jaar. Beleggers vluchten in goud uit angst voor inflatie en een verzwakking van de Yen. Het beleid van Minister President Abe om uit de deflatiezone te geraken door inflatie te creëren (Abenomics) duwt beleggers richting goud. 

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 23 januari 2014

Belgisch pensioensparen schendt EU-regels

Het Belgische fiscale gunstregime voor pensioensparen mag niet langer beperkt blijven tot Belgische financiële instellingen. Door buitenlandse instellingen uit te sluiten, treedt ons land immers de Europese regels met voeten. Dat heeft het Europees Hof van Justitie vandaag geoordeeld.