Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 23356 tot 23360
Bron: hol.es
Geplaatst: vrijdag 10 januari 2014

Corrupt financieel systeem

Geldmarkten zijn een belangrijk deel van het mondiale financiƫle systeem. Dat is nl. de plek waar banken en andere financiƫle instellingen op korte termijn geld lenen en uitlenen. Deze netwerken van schulden en leningen zijn in tijden van paniek altijd kwetsbaar geweest, ze verspreiden problemen van het ene deel van de wereldeconomie naar het andere. De reden is simpel, als een schakel in deze zeer uitgebreide ketting breekt en wanbetaling geschiedt op een schuld, hebben schuldeisers een enorm tekort aan middelen, en zijn niet meer in staat om de kredietwaardigheid van andere instellingen te garanderen. Op deze manier kunnen de gevolgen van een wanbetaling zich over de gehele geldmarkt verspreiden.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 10 januari 2014

'Pensioenleeftijd van 67 jaar niet haalbaar'

Veel Nederlanders verwachten dat ze niet door kunnen werken tot 67 jaar. Dat stelt marktonderzoeker GfK vrijdag in een onderzoek onder duizend werknemers.

Bron: vrijspreker.nl
Geplaatst: vrijdag 10 januari 2014

Een einde aan de crisis?

streeft naar een maatschappij waarin ieder mens soeverein is: ieder mens heeft het recht zijn leven te leiden zoals hij zelf wil, zolang hij datzelfde recht van ieder ander respecteert.

EU-President Herman van Rompuy kondigde rond de jaarwisseling het einde van de crisis aan. Niet iedereen deelt zijn optimisme.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 10 januari 2014

Terugkeer naar de goudstandaard

Er wordt momenteel openlijk gepleit voor de herinvoering van de goudstandaard. En dit niet door de minsten. Herinvoering zal een koersexplosie van goud opleveren.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: vrijdag 10 januari 2014

Inflatie en deflatie houden elkaar in evenwicht

Een aantal interessante grafieken van Incrementum laten zien hoe inflatoire en deflatoire krachten elkaar in een wankel evenwicht houden. Centrale banken doen er alles aan om een ongecontroleerde schulddeflatie te voorkomen. Tot op heden met succes.