Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 23366 tot 23370
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 23 januari 2014

Venezuela devalueert haar munt met 44%

De Minister van Olie in Venezuela heeft een nieuwe devaluatie van de bolivar aangekondigd. Was de officiële wisselkoers voorheen 6,3 bolivar per dollar, nu wordt dat 11,3 bolivar. Dat is een daling van 44%. Op de zwarte markt betaalt men overigens veel meer om dollars te bemachtigen, tot wel 60 bolivar per dollar. De inflatie in Venezuela ligt boven de 50% per jaar.

Bron: zerohedge.com
Geplaatst: donderdag 23 januari 2014

Top 1% bezit meer dan de helft van de gehele wereldbevolking

Top 1% Has 65 Times More Wealth Than The Bottom Half And The Global Elite Like It That Way

As we previously noted, the 85 richest people in the world have about as much wealth as the poorest 50% of the entire global population does.  In other words, 85 extremely wealthy individuals have about as much wealth as the poorest 3,500,000,000 do.  This shocking statistic comes from a new report on global poverty by Oxfam.  And actually Oxfam's report probably significantly underestimates the true scope of the problem, because Oxfam relies on publicly reported numbers.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 23 januari 2014

Beurscrash ‘zoals in de jaren 30′ voorspeld door nobelprijswinnaar

Het is weer druk in Davos en iedereen loopt er goedgeluimd rond, behalve dan nobelprijswinnaar Robert Shiller, die een beurscrash voorspelt zoals we in de jaren 30 hebben gezien.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 22 januari 2014

Grant Williams: “Bewijs onderdrukking goudprijs is overal”

In zijn januari editie van "Things That Make You Go Hmmm. ..." gaat Grant Williams dieper in op de onderdrukking van de goudprijs door de centrale banken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 22 januari 2014

Volgens de geschiedenis moet je deze aandelen kopen

Een nieuw jaar, nieuwe kansen. Maar wat moet je dan kopen? De geschiedenis leert ons dat de winnaars kopen van vorig jaar een goed idee is. De geschiedenis leert ons ook dat de verliezers van de laatste 3 tot 5 jaar kopen ook een goed idee is voor de volgende 3 tot 5 jaar. Zijn er aandelen die aan beide voorwaarden voldoen? Ja, zegt DailyWealth.