Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 23371 tot 23375
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 10 januari 2014

James Turk: ‘Ik volg drie elementen voor goud in 2014′

Het is alweer een tijdje geleden dat we nog iets hoorden van James Turk, de oprichter van Goldmoney. De uitgesproken topman in de goudsector geniet dan ook van een verdiend pensioen in het diepe zuiden van Spanje.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: donderdag 9 januari 2014

ECB voorziet langdurig lage inflatie

De ECB wijzigt de rentetarieven in de eurozone deze maand niet. De centrale bank zal echter in actie komen als de inflatie verder dreigt weg te zakken, stelde Draghi. Daarbij worden alle instrumenten in overweging genomen die de ECB ter beschikking staan, voegde hij eraan toe.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 9 januari 2014

Hoe afhankelijk zijn we van olie?

De industriële revolutie heeft een fantastische weg afgelegd de laatste 200 jaar. In die 200 jaar is de bevolking alleen maar gegroeid, is onze afhankelijkheid van grondstoffen gestegen tot niveaus die we zelf niet meer kunnen inschatten en zijn de globale excessen alleen maar toegenomen. Hoe lang kan de wereld dit volhouden? Het is een wilde rit geweest, maar ergens ligt er een limiet.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 9 januari 2014

ECB waarschuwt politici

De ECB, bij monde van bankpresident Mario Draghi, sprak vandaag waarschuwende woorden uit richting Europese politici. De crisis is nog niet voorbij. Klare taal van de Europese Centrale Bank.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 9 januari 2014

Goud consumptie in Azië stijgt verder

De sterk gedaalde goud prijs lokt in Azië steeds meer vraag uit. BlackRock heeft inmiddels in een rapport bevestigd dat vooral China fors aan de koopkant opereert.