Nieuws / Artikelen met het woord

57876 artikelen gevonden. Artikel 23376 tot 23380
Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: vrijdag 31 januari 2014

Chinees Nieuwjaar geeft impuls aan de goudmarkt

Vandaag is het Chinese jaar van het paard begonnen. Voor veel Chinezen is de jaarwisseling een goede aanleiding om fysiek goud te kopen. Volgens Bloomberg stijgt de omzet van juweliers, die speciaal voor deze gelegenheid gouden paardjes verkopen.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: vrijdag 31 januari 2014

Valutacrisis in Argentinië? Niet als je goud hebt!

De Argentijnse peso heeft deze maand veel koopkracht verloren ten opzichte van de euro en de dollar. Dat is vervelend voor de spaarders, maar niet voor mensen die goud in bezit hebben. De prijs van het edelmetaal steeg in Argentinië met 26%, waarmee de waardedaling van de munt volledig gecompenseerd wordt.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 31 januari 2014

Europese jeugdwerkloosheid daalt voor het eerst sinds mei

De jongerenwerkloosheid is in december in de eurozone gedaald tot 23,8 procent. Het gaat om de eerste daling sinds mei, zo blijkt uit de jongste gegevens van Eurostat. Alles samen zaten vorige maand nog steeds 3,5 miljoen mensen jonger dan 25 jaar zonder werk. Dat zijn er 23.000 minder dan in november.

Bron: bitcoinweb.nl
Geplaatst: vrijdag 31 januari 2014

BTC China accepteert weer bankoverschrijvingen

De prominente bitcoin exchange BTC China laat klanten weer geld storten naar hun bankrekening. Daarnaast hebben ze een promotie gestart waarbij zij mensen die een koop- of een verkooporder plaatsen een beloning geven.

Bobby Lee, directeur van de exchange, heeft bevestigd dat klanten inderdaad weer tegoed op hun account kunnen krijgen via een bankoverschrijving. Hij meldt hierover: “Eerder dachten we dat het niet mogelijk was om gewoon geld te blijven ontvangen op onze rekening. Echter nadat we nog eens goed naar de richtlijnen hebben gekeken die zijn opgesteld in december, denken we toch dat het geoorloofd is om klanten via onze bank een storting te laten doen.”

Bron: nos.nl
Geplaatst: vrijdag 31 januari 2014

Opkomende economieën zien valuta fors dalen

Er is iets bijzonders aan de hand met de internationale economie. Opkomende economieën als Turkije, Zuid-Afrika en Argentinië, zien de waarde van hun munt ineens fors dalen, terwijl ze het op het eerste gezicht economisch vrij goed deden. Noodmaatregelen van centrale banken helpen nauwelijks. Hoewel al deze landen hun eigen problemen hebben, hebben ze één ding gemeen: ze zijn afhankelijk geworden van buitenlandse investeringen, in dollars. Investeringen die op gang kwamen toen Amerika met grof geschut de crisis te lijf ging. Maar nu draait de VS de geldkraan langzaam weer dicht.