Nieuws / Artikelen met het woord

57831 artikelen gevonden. Artikel 23381 tot 23385
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 29 januari 2014

Nederlanders slaan hun spaarpotje stuk

In de tweede helft van 2013 is de totale hoeveelheid spaartegoeden in Nederland gekrompen. Is dit volledig te verklaring door versnelde aflossing op hypotheken? Of teren steeds meer huishoudens door de crisis noodgedwongen in op hun spaargeld? Marketupdate heeft de grafieken!

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 29 januari 2014

De overheid wil niet alleen je spaargeld … ook je pensioen

Hoe kunnen de overheden ooit hun schulden terugbetalen? Overheden met gigantische schulden zijn de normaalste zaak ter wereld geworden, maar in feite is het dat niet. Als economische groei en inflatie niet meer werken, zal de overheid het geld moeten gaan halen waar het zit. Momenteel zijn dat het spaarboekje en de pensioenfondsen.

Bron: citareg.nl
Geplaatst: woensdag 29 januari 2014

Doorstartende bedrijven dumpen hun personeel

De failliet verklaarde juweliersketen Siebel en juweliersgroothandel Aurum maken hoogstwaarschijnlijk binnen ‘een paar weken’ een doorstart. Ook de failliete garnalenleverancier Heiploeg zal een doorstart maken.

Het wordt zo langzamerhand de normaalste zaak van de wereld. Een bedrijf wordt failliet verklaart en een paar dagen later komt het bericht van een doorstart. In eerste instantie is de reactie ‘fijn dat er toch nog werkgelegenheid behouden blijft’. Dat is ook het argument waarmee de failliete bedrijven hun doorstart verkopen. De werknemer die zijn baan mag behouden zal in eerste instantie blij zijn, maar er is ook een keerzijde.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 29 januari 2014

Europa wil ook grootste banken controleren

Om een nieuwe financiële crisis te voorkomen, wil de Europese Commissie ook de grootste Europese banken, zoals ING, beter controleren. 

Bron:
Geplaatst: woensdag 29 januari 2014

Nu weet u waarom Turken goud kopen

Turken hebben een bijzondere voorkeur voor goud en de volgende grafiek laat precies zien waarom dat zo is. We weten dat valuta over een lange termijn aan koopkracht verliezen, maar de snelheid waarmee dat gebeurt kan per land wel behoorlijk verschillen.

De grafiek laat de ontwikkeling van de goudprijs zien in 19 verschillende valuta, waarbij de prijs in iedere valuta geïndexeerd is naar 1 januari 1999. Op die manier is het mogelijk om de prijsontwikkeling van goud in verschillende valuta te vergelijken. Zoals u ziet is de goudprijs in de meeste valuta over de afgelopen 15 jaar drie tot tien keer over de kop gegaan. Dat lijkt veel, maar het is niet is vergelijking met de goudprijs in Turkse lira.