Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 23391 tot 23395
Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: dinsdag 21 januari 2014

Grootste gouden munt ter wereld komt naar Europa

De Perth Mint gaat met haar gouden Kangaroo munt van 1 ton tentoonstellen in Europa. De munt was eerder deze maand al te zien bij de Hang Seng Bank in Hong Kong, maar is vanaf vandaag tot en met 9 februari ook in Europese steden te bewonderen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 21 januari 2014

De nieuwe cyclus in grondstoffen is minder sterk dan de vorige

Goldman's Jeff Currie zegt dat we aan een nieuwe cyclus begonnen zijn voor grondstoffen. De vorige cyclus was een super cyclus die gedreven werd door de enorme vraag naar grondstoffen vanuit de groeilanden. Die cyclus is voorbij waardoor de grondstofprijzen al enkele jaren in een dip zitten. De volgende cyclus kan nu beginnen, maar zal minder krachtig zijn dan de vorige.

Bron: stopdebankiers.nl
Geplaatst: dinsdag 21 januari 2014

Beter af zonder regering

De regering is een institutionele structuur die de regels maakt, de regels handhaaft, en leeft volgens regels die verschillen van die welke ze oplegt aan de rest van de bevolking. Zoals: Wij mogen niet stelen, maar de overheid mag. Wij mogen niet doden, maar de overheid mag. Wij mogen geen geld drukken, ontvoeren, of frauderen, maar de overheid mag. Dit heet ‘onze regering’ die uiteraard een sterk belang heeft in het behouden van haar macht, prestige, en financiering.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 21 januari 2014

Ook 2013 was slecht jaar voor de huizenmarkt

Cijfers van het Kadaster laten zien dat er in 2013 minder huizen verkocht zijn dan in in 2012. Sinds 1995, toen de eerste metingen werden gedaan, is het aantal transacties over een heel jaar nog niet eerder zo laag geweest. Vergeleken met 2007 werden er vorig jaar 45% minder woningen verkocht.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 21 januari 2014

Huizenprijzen in eurolanden verder omlaag, niet in België

De huizenprijzen in de eurozone zijn in het derde kwartaal van vorig jaar gemiddeld met 1,3 procent gedaald ten opzichte van een jaar eerder. In vergelijking met het voorgaande kwartaal werden huizen in de eurolanden 0,6 procent duurder. Ook in België stegen de prijzen. Dat meldde Europees statistiekbureau Eurostat vandaag.