Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 23421 tot 23425
Bron: duurzaambedrijfsleven.nl
Geplaatst: woensdag 29 januari 2014

Grootste windmolen ooit produceert eerste megawatturen

De Deense windmolenfabrikant Vestas heeft gisteren de grootste en krachtigste windmolen voor het eerst laten draaien. Het prototype levert genoeg elektriciteit voor 7500 huishoudens.

De windmolen V164-8.0MW produceerde zijn eerste energie in het Danish National Test Centre for Large Wind Turbines in Østerild. De gigant produceert 8 megawatt en heeft een rotordiameter van 164 meter. De wieken beslaan een oppervlak dat even groot is als drie voetbalvelden. Verdere specificaties zijn hier te vinden.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 29 januari 2014

Werkenden positiever over arbeidsmarkt

Werkend Nederland is minder neerslachtig over de arbeidsmarkt dan een jaar geleden. Eind 2012 was meer dan twee derde pessimistisch over de arbeidsmarkt, nu is dat nog een kwart. 

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 29 januari 2014

Column Kees de Kort | Obama drijft zin door

Amerika is verdeeld in de kampen van de Democraten en de Republikeinen, weet BNR's Kees de Kort. "En Obama is de president van alle Amerikanen. Wat was nou de grondhouding van zijn State of the Union? Ik hoop dat we met elkaar kunnen samenwerken, maar als het niet lukt, drijf ik gewoon mijn zin door."

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 29 januari 2014

Commercieel vastgoed zal de eerste domino zijn in de VS die valt

Commercieel vastgoed is volgens Charles Hugh Smit de eerstvolgende domino die zal vallen in de Verenigde Staten. Net als bij de subprime worden ook de problemen in de commerciële vastgoedsector zwaar onderschat. Eens deze eerste dominosteen valt, zal het voor een ongekende ravage zorgen.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 29 januari 2014

Nederlanders slaan hun spaarpotje stuk

In de tweede helft van 2013 is de totale hoeveelheid spaartegoeden in Nederland gekrompen. Is dit volledig te verklaring door versnelde aflossing op hypotheken? Of teren steeds meer huishoudens door de crisis noodgedwongen in op hun spaargeld? Marketupdate heeft de grafieken!