Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 23441 tot 23445
Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 20 januari 2014

Vakbond woedend over salarisverhoging Dexia-top

De vakbond reageert woedend op de salarisverhoging van dertig procent voor enkele topkaderleden van restbank Dexia. Dat schrijven Het Nieuwsblad en De Standaard. Vandaag krijgen bonden en personeel een nieuw ondernemingsplan voorgeschoteld.

Bron: dewereldmorgen.be
Geplaatst: maandag 20 januari 2014

VS dwong Haiti tot uurloon ad. 19 eurocent

door Lode Vanoost Regering VS dwong Haïtiaanse regering tot uurloon van 0,19 euro

Volgens door WikiLeaks gelekte documenten heeft de Amerikaanse regering de Haitiaanse president gedwongen een wetsvoorstel van 2009 in te trekken dat het minimumuurloon in de kledingindustrie zou verhogen van 24 dollarcent (0,15 euro) naar 61 dollarcent (0,45 euro).

Bron: bitcoinweb.nl
Geplaatst: maandag 20 januari 2014

BTCDirect over Bitcoin

Kennismaken met … BTCDirect

In de serie “Kennismaken met…” krijgen bedrijven die iets met Bitcoin doen de kans om zichzelf te presenteren aan de lezers van BitcoinWeb. Deze keer is het de beurt aan BTCDirect. Davy Stevens, mede-oprichter van BTCDirect, gaf antwoord op onze vragen over Bitcoin en vertelt over de dienstverlening die zij aanbieden en de visie die zij hierbij hebben.

Bron: daskapital.nl
Geplaatst: zondag 19 januari 2014

Update: NVM ziet woningmarkt al zes jaar aantrekken

ECONOMISCHE GROEI IN BENZINE LITERPRIJS EU SCHULDMETER

Wij pakken altijd de chips en cola erbij als de voorman van de NVM weer eens in de media verschijnt om zijn visie op de woningmarkt te etaleren. NVM-baas Hukker is namelijk vrij consistent. We copy/pasten even uit topic van april. 2009: verwacht dat de markt dit jaar zal aantrekken, ook al zal dat eerst langzaam gebeuren.' 2010: 'De consument durft weer te kopen en de prijzen zijn niet verder weggezakt.' 2011: 'Concluderend kunnen we zeggen dat de crisis weliswaar heeft doorgewerkt in de prijzen, maar dat allerlei zwartgallige scenario’s ten aanzien van instortende huizenprijzen niet zijn uitgekomen.' 2012: 'Maar ook zien we een nieuw realisme in de markt. Mensen zetten hun huis scherper te koop, waardoor de markt in beweging komt.' 2013: 'Het aanbod en de verkooptijden van woningen die te koop staan, stabiliseren. Daaraan zie je dat het evenwicht tussen vraag en aanbod langzaam herstellende is.' Daar kunnen we vandaag 2014 aan toevoegen. In Het Financieele Dagblad zegt Hukker: 'Na zes jaar crisis gloort er nu toch weer licht aan het einde van de tunnel. De hypotheekrente is laag, de huizenprijzen zijn met 20% gedaald en de huren stijgen door. Mensen gaan weer rekenen. En als DNB-president Klaas Knot ook nog eens zijn gevoel laat spreken, gaat het wel weer de goede kant uit'. Gelukkig zegt Hukker er ook bij waarom hij altijd zo optimistisch is. Zijn hele pensioen zit in vastgoed. De panden van zijn bedrijf zijn allemaal in eigendom en afbetaald. Want voorzichtig zijn, zegt Hukker, 'zit in mijn DNA'. LOL.

Bron: wordpress.com
Geplaatst: zondag 19 januari 2014

Het wordt spannend op de Comex

Op de Comex is sinds medio 2013 een grote verandering opgetreden. Het aantal termijncontracten ten opzichte van de beschikbare hoeveelheid goud op de Comex is drastisch gewijzigd. Het aantal claimbewijzen  per eenheid beschikbaar goud op de Comex was de afgelopen jaren gemiddeld 15. Deze verhouding is de afgelopen maanden opgelopen naar 100!