EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 23446 tot 23450 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: maandag 14 april 2014

Oekraïnecrisis doet goudprijs stijgen naar hoogste peil in drie weken

De escalatie van de crisis in Oekraïne heeft investeerders aan het begin van de week opnieuw veiliger havens doen opzoeken. De goudprijs steeg vanochtend, na nieuwe spanningen in het land, naar het hoogste niveau in drie weken.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: maandag 14 april 2014

Commodities bezig aan een inhaalrace

In september 2011 bereikte de prijs voor een troy ounce goud een piek op 1900 dollar, of zelfs iets daarboven. Investeerders die een decennium lang posities in het goud aangehouden hadden realiseerden een gigantische winst wanneer ze het verstand hadden om precies op dat topniveau te verkopen.

De prijs van goud was namelijk verzevenvoudigd. Maar anderzijds zullen weinig investeerders precies op die piek hebben verkocht zodat ze alleszins de daaropvolgende correctie zullen hebben moeten uitzweten. We herinneren er nog even aan dat vooral 2013 een annus horribilis voor het goud is geworden.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 14 april 2014

Update week 15. Spanning Rusland en VS loopt op

In week 15 steeg de goudprijs met ruim 1% naar $1318,50 per troy ounce. De prijs van zilver boekte een minimale plus en eindigde op $19,99 per troy ounce. De ratio goud/zilver eindigde op 1/66. Het nieuws kwam voornamelijk uit de hoek van Rusland. De Russen lijken de rol van de Amerikaanse Dollar steeds meer buitenspel te zetten. Zo bleek dat Gazprom deals wil sluiten in andere valuta’s dan de Amerikaanse Dollar, Rusland bedrijven beloont die buitenlandse beursnotering beëindigen en dat Rusland dreigt gaslevering aan Oekraïne te stoppen wanneer de openstaande rekeningen a $2,2 miljard niet worden betaald.

Lees verder op thebullionhouse.nl
Geplaatst op: maandag 14 april 2014

Is een nieuwe wereldmunt de oplossing? (Deel 2)

De status van de Amerikaanse dollar als wereldreservemunt komt steeds verder onder druk te staan. Daarom is het tijd om vooruit te kijken. Wat is de volgende stap? Stel dat de dollar haar status als wereldreservemunt verliest, wat betekent dat precies? En wat komt er dan voor in de plaats? In deze tweede column schets ik kort een overzicht van de mogelijke scenario’s.

Volgens sommigen kan de SDR de rol van wereldreservemunt op zich nemen. De SDR is een vorm van valutareserve die beheerd wordt door het Internationaal Monetair Fonds (IMF). De SDR is een claim op een aantal veel gebruikte valuta, namelijk de Amerikaanse dollar, het Britse pond, de euro en de Japanse yen. De waarde van een SDR is een afgeleide van deze valuta, waarbij de onderlinge weging van iedere munt om de vijf jaar wordt bijgewerkt. Het IMF brengt deze SDR’s in circulatie en landen kunnen deze reserve gebruiken alsof het goud is.

Lees verder op edelmetaal-info.nl
Geplaatst op: maandag 14 april 2014

Hoe Europa profiteerde van een exploderend Russisch defensiebudget

De afgelopen jaren heeft president Vladimir Poetin met een flinke zak geld een efficiënte vechtmachine opgebouwd. Ook Europese landen hebben hier goed aan verdiend.

De afgelopen jaren heeft president Vladimir Poetin met een flinke zak geld een efficiënte vechtmachine opgebouwd. Ook Europese landen hebben hier goed aan verdiend.

Op 14 april presenteert het Stockholm International Peace Research Institute (SIPRI) wat de meeste landen overal ter wereld uitgeven aan defensie. Traditiegetrouw zullen de Verenigde Staten met kop en schouders boven iedereen uitsteken.

In 2012 gaven de VS naar schatting ruim 682 miljard dollar uit. Op afstand gevolgd door China met ruim 166 miljard dollar en Rusland met bijna 91 miljard dollar. Het gat tussen de Amerikaanse big spenders en de rest, wordt wel kleiner. Dit komt aan de ene kant omdat de Amerikanen steeds minder geld uitgeven. Aan de andere kant geven China en vooral Rusland de laatste jaren fors meer geld uit aan Defensie.

Lees verder op z24.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs