Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 23451 tot 23455
Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 28 januari 2014

Aantal leegstaande winkelpanden stijgt opnieuw

In België stonden eind vorig jaar ruim 18.000 winkelpanden leeg, een toename van 1.000 panden op een jaar. Dat zegt Locatus, leverancier van winkelinformatie in de Benelux. Het leegstandspercentage klom van 7,8 procent naar 8,6 procent.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 28 januari 2014

IMF maant EU op te schieten met afronden bankenunie

De bankenunie moet de stabiliteit van de financiële markten verstevigen en de kans dat zwakke banken landen in de problemen brengen, verkleinen.

Daarom is Lagarde voorstander van het voornemen om een Europese autoriteit op te richten die gaat over de herstructurering of ontmanteling van falende banken. Gecombineerd met een eigen financiële achtervang moet dit de afhankelijkheid tussen banken en overheden verkleinen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 28 januari 2014

Sterkste groei Britse economie sinds 2007

De Britse economie is afgelopen jaar met 1,9 procent gegroeid, de sterkste groei sinds 2007. Dat maakte het Britse nationale statistiekbureau dinsdag bekend op basis van een eerste raming.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 28 januari 2014

Valutacrisis in de opkomende markten

De Argentijnse en Chileense peso, de Russische roebel, de Braziliaanse real, de Turkse lira en tal van andere valuta van opkomende markten hebben een flinke klap naar beneden gemaakt. Buitenlandse investeerders halen hun geld weg bij opkomende economieën en vluchten weer richting dollar assets.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 28 januari 2014

Centrale bank Nigeria ruilt dollars voor yuan

De centrale bank van Nigeria wil meer Chinese yuan in haar valutareserves. De weging gaat omhoog van 2% naar 7% van de totale reserves en zal gerealiseerd worden met de verkoop van dollars. De Chinese munt wordt steeds belangrijker in de internationale handel. Vorig jaar passeerde de munt de euro in marktaandeel.