Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 23456 tot 23460
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 28 januari 2014

Wat moet je doen als je munt crasht? Goud kopen!

Goud is een barbaars relikwie. Zeg dat maar eens tegen de mensen in Venezuela of in Argentinië. Als een munt crasht, is de enige redding: goud. Dit bewijs wordt nog maar eens geleverd in Argentinië. Als je munt crasht, dan stijgt de waarde van goud in de lokale munt.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 28 januari 2014

Na het IMF pleit ook de Bundesbank voor éénmalige supertaks op spaargeld

De Duitse Bundesbank wil dat de landen van de eurozone in de toekomst hun eigen burgers belasten met een eenmalige rijkentaks vooraleer ze andere landen om hulp vragen. Dat meldt de Frankfurter Allgemeine. In haar laatste maandrapport beveelt de Bundesbank een eenmalige weeldebelasting aan die snel moet worden geïnd (lees: tijdens het weekeinde) wanneer zich problemen voordoen om zo kapitaalvlucht te vermijden.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 28 januari 2014

Column Kees de Kort | Kop: ik win, munt: jullie verliezen

Een Chinees beleggingsfonds is in grote problemen verzeild geraakt. BNR's Kees de Kort kijkt met verbazing toe. "Risico is in China nu eenmaal geen factor van betekenis. Want gaat het goed, dan is het voor jou. Gaat het mis, dan is het verlies voor iemand anders."

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 28 januari 2014

Ron Paul: De Fed zit in de val

Volgens dr. Ron Paul is de Federal Reserve de oorzaak van alle problemen en Ben Bernanke zal het aan Janet Yellen over laten om alles op te ruimen. De Fed kijkt alleen naar de Verenigde Staten terwijl de Amerikaanse dollar een globale munt is, het is de wereld reservemunt. Wat de Fed doet heeft dus effect op heel de wereld en vooral op de zwakste landen eerst.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 28 januari 2014

Derde Wereld Zuid-Europa... Polen nu beter af dan Italianen en Grieken

Wie in Polen woont heeft vandaag minder kans om in de armoede te belanden dan wie in Italië of Griekenland woont. Dat blijkt uit een rangschikking die de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) heeft vrijgegeven op basis van cijfers van statistiekbureau Eurostat.