Nieuws / Artikelen met het woord

57320 artikelen gevonden. Artikel 23456 tot 23460
Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 8 januari 2014

Waarom zwijgen de traditionele media over wat er aan de Amerikaanse Westkust gaande is?

In de Verenigde Staten is beroering ontstaan over de video ‘Fukushima radiation hits San Francisco?’ die op kerstavond op YouTube is gepost en waarin een onbekende man minutenlang de nucleaire straling opmeet aan de hand van een Geigerteller.  Het filmpje duurt zo’n zeven minuten en op sommige momenten bereikt de straling ruim 150 tellen per seconde, tot vijf keer het normale niveau. De beelden zijn gemaakt in Pacifica State Beach, een kustplaats op zo’n 30 minuten rijden van downtown San Francisco.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 8 januari 2014

Schulden hebben wel degelijk impact op de economie

Volgens econoom Steve Keen zagen veel economen de grootste financiële crisis sinds de Grote Depressie niet aankomen, omdat er in hun modellen geen rekening werd gehouden met de impact van (met name private) schulden. Maar economische groei wordt in het huidige economische model gerealiseerd door een stijging van schulden. Als de private sector zijn schulden begint af te betalen, heeft dit wel degelijk een effect op de economie.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 8 januari 2014

Goudmijnaandelen voor afbraakprijzen te koop

Goudmijnaandelen zijn inmiddels op een niveau aanbeland dat de waardering gerust bespottelijk genoemd mag worden. Mis de boot daarom niet!

Bron: parool.nl
Geplaatst: woensdag 8 januari 2014

Jeugdwerkloosheid Italië stijgt naar legendarische 41,6%

Daarmee nam de werkloosheid in Italië sterker toe dan verwacht. Economen hadden in doorsnee een stijging van de werkloosheid voorspeld tot 12,6 procent. In november 2012 bedroeg de werkloosheid nog 11,3 procent.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 8 januari 2014

Wells Fargo: riemen vast voor een volatiel jaar!

Wells Fargo verwacht dit jaar vuurwerk op de financiële markten, onder aanvoering van Wall Street. Beleggers kunnen zich maar beter voorbereiden op volatiele tijden.

Voorop gesteld: Wells Fargo bevindt zich niet echt in het berenkamp met een eindejaarstarget voor de S&P 500 van 1.850 punten, al zitten de meeste zakenbanken wel wat hoger met hun target. Dat was vorig jaar wel anders: Gina Martin Adams, institutional equity strategist bij Wells Fargo, sloeg met haar verwachting van een S&P 500 eind 2013 van 1.440 punten de plank behoorlijk mis.