Nieuws / Artikelen met het woord

58192 artikelen gevonden. Artikel 23461 tot 23465
Bron: CD Fund.com
Geplaatst: dinsdag 11 februari 2014

Slim geld begint zich te roeren in de mijnbouwsector

Alsof het afgesproken was na onze blog van gisteren over de berg aan private equity die zich op de mijnbouw gaat storten, kondigde investeerder QKR vandaag een bod van $110 miljoen voor AngloGold Ashanti’s Navachab goudmijn in Namibië aan.

QKR is een bedrijf dat is ontstaan ​​uit de twee belangrijkste aandeelhouders, Qatar Holding en Kulczyk Investments. Qatar Holding, eigenaar van Harrods, is de sovereign wealth fund van Qatar. Opgericht in 2006, kondigde Qatar Holding in 2011 aan 10 miljard dollar te willen investeren in de mijnbouw, waarvan 5 miljard dollar in goud alleen. Qatar Holding investeerde eerder in European Goldfields. Kulczyk, opgericht in 1991, is een Pools bedrijf met een sterk netwerk dat zich richt op grondstoffen, infrastructuur, energie en vastgoed, en heeft €2,5 miljard vermogen onder beheer. QKR wordt geleid door een voormalige JP Morgan bankier, die de transactie omschrijft als de eerste van velen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 11 februari 2014

Franse rekenkamer waarschuwt voor tekort

Het gat kan oplopen tot zo'n 6 miljard euro, zo waarschuwde de Franse rekenkamer dinsdag.

Frankrijk mikt voor dit jaar op een tekort van 3,6 procent van het bruto binnenlands product (bbp), na een verwacht tekort van 4,1 procent in 2013. In 2015 moet Frankrijk weer voldoen aan de Europese begrotingsnorm van 3 procent.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 11 februari 2014

George Soros, Marc Faber en Jim Rogers gaan voor goud

Grote namen spreken hun sterke voorkeur uit voor goud. En als belegger is het dan simpel: als succesvolle hedge fund managers daarin investeren, is het verstandig dat óók te doen. Soms is beleggen eenvoudig.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 11 februari 2014

Crasht Bitcoin of crasht handelsplatform Mt Gox?

De prijs van Bitcoin zou gisteren zijn gezakt tot $500, maar dat is niet het volledige verhaal. Op de meeste handelsplatformen lag de prijs op het dieptepunt enkele tientjes hoger en op dit moment is het prijsverschil zelfs $100. Het lijkt erop dat Mt. Gox, in het verleden het belangrijkste wisselkantoor voor Bitcoins, ten onder gaat.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 11 februari 2014

Werkloosheid daalt in rijkste landen

Het aantal werklozen in de meest ontwikkelde landen van de wereld is in december voor de derde maand op rij gezakt.