Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 23471 tot 23475
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 27 januari 2014

Puru Saxena: “Fed zal de rente niet optrekken voor midden 2016″

Puru Saxena van Puru Saxena Wealth Management was te gast op Bloomberg TV om zijn visie te geven op het monetaire beleid van de ECB en de Fed. Voor Puru Saxena blijft erbij dat we ons begeven in een deflatoire omgeving, waardoor centrale banken zullen blijven printen.

Dit zal de markten blijven ondersteunen, terwijl iedereen negatief is omdat de massa focust op de slechte economische omstandigheden. Maar de beurs is niet altijd de beurs.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 27 januari 2014

Franse werkloosheid blijft oplopen

De werkloosheid in Frankrijk is in december opgelopen. Dat blijkt uit maandag bekendgemaakte cijfers van het ministerie van Arbeid. 

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 27 januari 2014

Tijd voor een nieuwe orde

Het is van tijd tot tijd zeer nuttig om eens naar het grote plaatje te kijken, ook wat onze maatschappij betreft. De financiële crisis werd een economische crisis en is nu een sociale crisis aan het worden. Dit heeft uiteraard gevolgen voor het beeld van de maatschappij. De meeste zien met lede ogen aan hoe de rijken worden beschermd terwijl de armen en de hardwerkende middenklasse in de koude wordt gelaten. Columnist  op Follow The Money, Jan Rotmans, voorspelt dat 2014 geen jubeljaar, maar een kanteljaar wordt voor onze samenleving.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: maandag 27 januari 2014

Topman Sergio Ermotti van UBS heeft tijdens het Wereld Economisch Forum in Davos zijn ongenoegen geuit over de kritiek die bankiers over zich heen krijgen. „Het leven is al moeilijk genoeg en de constante preken over ethiek en integriteit is voor hen waarschijnlijk het meest frustrerende.”

De vele schandalen van de laatste jaren hebben de bankwereld in een kwaad daglicht gesteld. Vanwege enorme verliezen tijdens de financiële crisis, een reddingsactie ten koste van Zwitserse belastingbetalers en het libor-schandaal kreeg UBS het ook zwaar voor zijn kiezen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 27 januari 2014

Goud $ 3.300 is geen utopie

Ian Gordon, oprichter en voorzitter van "the Longwave Group" is extreem positief wat de goudprijs betreft. De goudprijs heeft eind vorig jaar zijn bodem gezet in de 3e cyclus, nu is het bezig met zijn 4e lange termijn cyclus. Dit zou uiteindelijk de goudprijs tot $ 3.300 kunnen brengen en de HUI naar 990.