Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 23486 tot 23490
Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 8 januari 2014

IMF ziet toekomst wereldeconomie iets zonniger in

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) gaat zijn groeivoorspellingen voor de wereldeconomie weer verhogen. Dat zei IMF-voorzitter Christine Lagarde gisteren tijdens een conferentie in Kenia. De verhoging zal in de komende drie weken plaatsvinden, citeerde de BBC Lagarde.

Bron: stopdebankiers.nl
Geplaatst: woensdag 8 januari 2014

Banken blijven het volk manipuleren ook in 2014

Manipulaties met Libor, Euribor, gesecuritiseerde hypotheek gedekte beleggingen, metaal goederenopslag, zilver en goud, en vrijwel alles van waarde, hebben hun vruchten afgeworpen. HSBC was winstgevend met bijna $ 700 miljard mede door het witwassen van geld voor terroristen en drugskartels. “De zes grootste banken in de Verenigde Staten – JP Morgan Chase, Bank of America, Citigroup, Wells Fargo, Goldman Sachs en Morgan Stanley – zijn gezamenlijk 37% groter geworden sinds de recessie in 2007 die zij zelf hebben veroorzaakt. Het Amerikaanse bankensysteem heeft $ 14.400 miljard aan totale activa. Deze zes grootste banken bezitten hiervan 67%.” De werkelijkheid is dat deze instellingen nauwelijks nog banken zijn.

Bron: freedombytes.info
Geplaatst: woensdag 8 januari 2014

IMF start weer over ‘eenmalige’ heffing op spaargeld

Uw spaargeld is niet veilig, de bankiers en politici hebben hun oog erop laten vallen. Afgelopen oktober begon IMF over de Supertaks, de IMF bevestigt nu de plannen om u van uw spaargeld te beroven in een nieuwe communicatie.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 7 januari 2014

België heeft structureel probleem met (jeugd)werkloosheid

Het is niet gemakkelijk om iets te veranderen in een land als België, maar willen we de werkloosheid efficiënter kunnen aanpakken, is dit broodnodig. Wallonië en Vlaanderen kennen andere soorten van werkloosheid die op een andere manier aangepakt moeten worden, maar toch blijft alles onder 1 Federaal beleid. Dit zorgt er dan ook voor dat België met een structureel probleem kampt op de arbeidsmarkt.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 7 januari 2014

Simpel rekenwerk en het zwarte gat

Als het om economische data gaat dan haakt het grootste deel van de Nederlanders al snel af. De waterval van telkens weer verschillende cijfers, prognoses en ramingen maakt ons murw. Het woord crisis leidt tot spontane braakneigingen en struisvogelreflexen. Met de kop in het zand is het zo heerlijk rustig. Toch ga ik proberen om u weer wat bij de tijd te brengen met wat simpele cijfers en daaraan verbonden conclusies. Want of u nu wilt of niet we zitten er met zijn allen middenin en het wordt meer dan  tijd dat we gaan meebeslissen over de toekomst van onszelf en die van onze kinderen.