Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 23501 tot 23505
Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: maandag 6 januari 2014

Flashcrash in goud!

Vandaag zakte de goudprijs plotseling weg van $1.247 naar $1.215 per troy ounce, een daling van 2,56%. Vrijwel direct daarna kwam de computerhandel in goud weer tot bedaren en werd de prijsdaling vrijwel volledig ongedaan gemaakt. Het zijn dit soort merkwaardige prijsbewegingen in de markt die de geruchten over manipulatie voeden...

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 6 januari 2014

Huizenprijzen Verenigd Koninkrijk stijgen met £1.131 per maand

De huizenprijzen in het Verenigd Koninkrijk zijn in 2013 met 8,4% gestegen, omgerekend is dat een waardestijging van £1.131 per maand! U snapt wel waarom het herstel van de Britse economie zoveel beter lijkt te gaan dan in ons land. Waarom zou je nog geld opzij zetten voor later als je huis steeds meer waard wordt?

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 6 januari 2014

Terug naar kleinschaligheid in 2014; maar hoe?

In navolging op mijn artikel over "Banken blijven de baas, ook in 2014” heb ik gemeend daarop een vervolg te schrijven om aan te geven dat niet alleen de bankensector een waterhoofd heeft maar dat onze maatschappij volledig wordt beïnvloed door de grootschaligheid en lobby van heel veel grootmachten.

Grote concerns zoals AKZO Nobel, Philips, Siemens en Unilever, om er een paar te noemen, hebben door hun enorme wereldwijde omvang veel macht en invloed op politieke beslissingen. Uiteraard bieden deze grote jongens veel werkgelegenheid, dat moeten we niet vergeten. Dit gaat echter vaak ten koste van het Midden- en Kleinbedrijf.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 6 januari 2014

Zwitserse centrale bank 'verliest' miljarden op goudvoorraad

Zwitserland verloor in 2013 miljarden euro's op haar goudreserve, waardoor ze geen dividend mag uitkeren aan de regering en de regionale overheden. Steeds meer centrale banken boeken goud naar de marktprijs en zagen daarom hun bezit in 2013 in waarde afnemen. Maar hoe vervelend is dat, aangezien veel centrale banken toch niet de intentie hebben goud te verkopen?

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 6 januari 2014

Voorspellingen economie 2014 Weiss Research

Het team van Money and Markets vergaderde twee volle dagen en kwamen tot volgende conclusies en voorspellingen voor 2014 en volgende jaren: De overheden van de grootste landen ter wereld hebben met hun ingrijpen de normaliteit verkracht.

Er bestaat door de beslissingen van de monetaire macht geen normale markt, ofwel vraag en aanbod, meer. Daar hebben de stimuleringen wel voor gezorgd. De Fed zal iets minder obligaties aankopen vanaf 2014. In eerste instantie 10 miljard per maand minder. Er blijft nog altijd $75 miljard per maand over, al zal dit naar alle waarschijnlijkheid verder worden afgebouwd, meer tapering dus.