Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 23511 tot 23515
Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 26 januari 2014

Terwijl het volgende EU-land naar het bailoutinfuus lonkt, staat een ander alweer klaar

Dubrovnik - CroatiaKredietbeoordelaar Standard & Poor’s heeft de kredietwaardigheid van Kroatië - sinds 1 juli het 28ste lid van de Europese Unie - verlaagd tot BB of de rommelstatus (‘junk’) en twee niveaus onder ‘investeringswaardig’.  S&P verwacht dat de Kroatische economie in 2014 voor het zesde opeenvolgende jaar zal krimpen. Enkel het bbp van Griekenland is de voorbije 5 jaar dieper gezakt dan dat van Kroatië.

Bron: ad.nl
Geplaatst: zondag 26 januari 2014

Olli Rehn: euro nu echt uit de gevarenzone

De existentiële bedreiging voor de euro door de eurocrisis is afgewend. Dat zei de Finse eurocommissaris Olli Rehn (economische en monetaire zaken) vandaag op het World Economic Forum in Davos.

Bron: stopdebankiers.nl
Geplaatst: zondag 26 januari 2014

Overheid zwijgt ouderen opgelet : halvering van de AOW vanaf 2015 !

Het lijkt me goed om u te attenderen op de toekomstige rampzalige inkomenssituatie van een grote groep mensen die de komende jaren wordt gepensioneerd. Wellicht hoort u ook tot die groep en weet u het nog niet (uit onderzoek blijkt dat 2/3 van de betrokkenen nog niet op de hoogte is !). Het gaat om gehuwde mannen of vrouwen die vanaf 2015 de pensioengerechtigde leeftijd bereiken en waarvan de partner jonger is en zelf geen eigen inkomen heeft. Deze groep zal vanaf 2015 slechts de helft van het huidige AOW bedrag ontvangen.

Bron: wordpress.com
Geplaatst: zaterdag 25 januari 2014

IMF wil een belastingtarief van 71 % !

Het IMF heeft een nieuwe bom laten vallen op het financiële systeem. Eerst werd er getest of de bevolking vrede zou nemen met een confiscatie van 10 procent op je spaargeld. Dit zorgde alvast voor de nodige beroering. Nu komt het met het idee om de personenbelasting te optimaliseren. Volgens soverein man zou dat betekenen dat de hoogste schijf in de Verenigde Staten opgetrokken wordt naar 71 procent.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 25 januari 2014

IMF waarschuwt voor deflatie in eurozone

De inflatie in de eurozone zit "ver onder de doelstelling" en deflatie is een potentieel risico voor het blok van EU-landen dat de euro als betaalmiddel heeft.