Nieuws / Artikelen met het woord

57848 artikelen gevonden. Artikel 23516 tot 23520
Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 24 januari 2014

Column Kees de Kort | Schrijf herstel maar op je buik

ABN Amro heeft nagedacht over hoe de consumptie van het Nederlandse publiek zich zal ontwikkelen, vertelt BNR's Kees de Kort. "Korte samenvatting: ze zijn er niet positief over."

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 24 januari 2014

Cameron pleit voor terughalen banen uit Aziƫ

Westerse landen hebben de mogelijkheid hun economie te laten groeien door naar Aziƫ verplaatste productie terug te halen naar het eigen land.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 24 januari 2014

Onderlinge handel tussen leden van de eurozone is sinds de introductie van de euro verdubbeld

Daniel RolandDe landen van de eurozone hebben hun onderlinge handel sinds de introductie van de euro met meer dan 100% zien toenemen, blijkt uit een studie die de universiteit van Tel Aviv in januari publiceerde. Volgens de auteurs van de studie zijn het vooral de landen in het Middellandsezeegebied die hun onderlinge handel sterk opvoerden, maar ook de handel met niet-leden nam met 35% toe.

Op het blog van de London School of Economics schrijft econoom Tal Sadeh dat dit de bevestiging is voor al wie de eenheidsmunt verdedigt:

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 24 januari 2014

'Geen extra bezuinigingen in Griekenland'

Griekenland is nog stevig in onderhandeling met zijn geldschieters over de hervormingen die het land moet doorvoeren, maar de trojka dwingt de Grieken niet om verder te bezuinigen.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: vrijdag 24 januari 2014

Vraag naar fysiek goud steeg in 2013 met 33%

Ondanks de forse prijsdaling van vorig jaar werd er ook meer fysiek goud gekocht. Veel meer, want de vraag naar munten en baren steeg met 33% ten opzichte van 2012. Ook werden er vorig jaar meer gouden juwelen verkocht dan in 2012. Dat blijkt uit cijfers van Thomson Reuters GFMS.