Nieuws / Artikelen met het woord

58133 artikelen gevonden. Artikel 23521 tot 23525
Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 5 februari 2014

Column Kees de Kort | Griekse messen slijpen

Griekenland staat weer op de kaart. Maar dat is niet heel verrassend, vindt BNR's Kees de Kort. "Er is een moment dat we moeten gaan kijken of de Grieken zich aan de afspraken hebben gehouden."

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 5 februari 2014

'Valutafraude net zo groot als Libor-schandaal'

De beschuldigingen van valutafraude zijn zo zwaar dat het Wheatley 'verraste', zo schrijft de Britse zakenkrant Financial Times.

De FCA-voorman onderstreepte in zijn toespraak voor een commissie van het Lagerhuis de ernst van het ontluikende valutaschandaal, die een nieuwe dreun zou betekenen voor de toch al beschadigde reputatie van bankensector.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 5 februari 2014

De wereld verliest het geloof in de controle over de markten

The rot moves from the margins to the center, but the disease moves from the center to the margins, zo staat op Zerohedge en dat is wat er gaande is in de financiële wereld. De rentevoet op risicoloze activa wordt gemanipuleerd om ze kunstmatig laag te houden zodat overheden het hoofd boven water kunnen houden. Maar als risicoloze activa misprijst zijn, dan is alles misprijst. En daar zal de wereld een zware prijs voor betalen.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 5 februari 2014

Kredietbeoordelaars begrijpen 'la dolce vita' niet... Italië wil 234 miljard dollar schadevergoeding

Het Italiaanse Rekenhof (Corte dei Conti) eist 234 miljard dollar schadevergoeding van de drie kredietbeoordelaars Standard & Poor’s, Fitch en Moody’s omdat die bij de reeks downgrades waarmee ze Italië in 2011 bestraften geen rekening hielden met het rijke culturele patrimonium van Italië in het algemeen en zijn kunstwerken en literatuur in het bijzonder.

Bron: blogspot.nl
Geplaatst: woensdag 5 februari 2014

'Uitstel IBAN goed nieuws'

De Consumentenbond is blij dat de invoering van een langer internationaal rekeningnummer (IBAN) is uitgesteld tot 1 augustus 2014. Consumenten hebben nu langer de tijd om zich voor te bereiden op het gebruik van IBAN nummers. Donderdag 30 januari maakte minister Dijsselbloem (Financiën) ook bekend dat hij gaat onderzoeken of de oude bankrekeningnummers nog langer gebruikt kunnen worden. Oorspronkelijk zouden IBAN nummers al vanaf 1 februari 2014 gebruikt moeten worden om de invoering van één Europese betaalmarkt (SEPA) te bevorderen.