Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 23521 tot 23525
Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: woensdag 15 januari 2014

Crowdfunding toegenomen bij bedrijven

Steeds meer Nederlandse bedrijven maken gebruik van crowdfunding, het online bij elkaar sprokkelen van kapitaal bij een grote groep kleine investeerders.

In Nederland is vorig jaar 32 miljoen euro opgehaald met crowdfunding. Dat is meer dan een verdubbeling ten opzichte van 2012. Dat jaar werd 14 miljoen euro opgehaald. In 2011 werd er 'slechts' 2,5 miljoen euro opgehaald.

[...]

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 15 januari 2014

'ECB wil hogere kapitaaleis stresstest banken'

De ECB zou willen dat bij de stresstest het kernkapitaal van een bank minstens 6 procent van de totale balans bedraagt. Daarover zou consensus zijn bereikt tussen de meeste beleidsmakers van de centrale bank.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 15 januari 2014

Marc Faber over monetaire hocus pocus en bitcoin!

Marc Faber was te gast bij Bloomberg TV om wat zinvolle zaken te zeggen over de markten. Volgens Faber leeft de wereld op 2 snelheden: die van de gewone man in de straat en de rijke belegger op Wall Street.

De ene (werkende mensen) heeft het bijzonder moeilijk om de eindjes aan mekaar te knopen terwijl de andere (beleggers) steeds rijker wordt door stijgende prijzen als gevolg van de ingrepen van centrale banken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 15 januari 2014

Wil de echte manipulator van de goudprijs nu opstaan?

De goudprijs wordt gemanipuleerd, daarvan zal velen overtuigd, Dat bewijzen, is vers twee. Feit is en blijft dat er geregeld flash crashes optreden op de goudmarkt: veel te vaak om dit louter aan handelaarsfouten te wijten.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: woensdag 15 januari 2014

Goudprijs update 15 januari 2014

De goudprijs zakte vandaag met bijna 1% naar $1.240,90 per troy ounce, terwijl zilver bijna 2% lager staat op $20,27 per troy ounce. De prijzen van de edelmetalen staan onder druk door een positief bericht van de Wereldbank over de groei van de wereldeconomie. Ook speelde de sterkere dollar een rol.