Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 23531 tot 23535
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 16 januari 2014

Dirk Bezemer: “Geld is niet een ding, het is vertrouwen”

Marketupdate sprak met financieel en monetair econoom Dirk Bezemer over de oorzaak van de crisis waar we ons nog steeds in bevinden. Volgens Bezemer is ons geldsysteem een piramidespel geworden, maar moeten we de oplossing niet zoeken in goud.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 16 januari 2014

China heeft nu de derde grootste goudreserves ter wereld

China heeft laten weten dat het zijn goudreserves heeft verhoogd met 76 %. Hiermee wordt het de derde grootste goudbezitter ter wereld, achter de Verenigde Staten en Duitsland. Volgens een rapporteringsysteem op vrijwillige basis van het IMF heeft China in 2013 zo’n 622 ton goud toegevoegd aan zijn reserves aldus Scrap Monster.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 16 januari 2014

De prijs van Fukushima: Japanse vis is gedoemd (en sushi ook...)

Tsukiji Fish MarketHet ongeval met de Japanse kerncentrale Fukushima twee jaar geleden heeft een desastreuse impact gehad op de wereldwijde interesse voor de culinaire sector van het land. Uit angst voor de gevolgen van een mogelijke radioactieve contaminatie hebben vele consumenten zich immers van de Japanse keuken afgekeerd. In Zuid-Korea werd inmiddels elke invoer van vis en andere maritieme voedingsproducten uit Japan verboden. Dat heeft zware consequenties, want vis vormt niet alleen een integraal deel van de Japanse eetcultuur, maar vertegenwoordigt ook Ă©Ă©n van de belangrijkste exportsectoren van het land.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 16 januari 2014

Column Kees de Kort | Kanttekeningen en waarschuwingen

Een paar weken geleden was er sprake van euforie, want het IMF zou alle verwachtingen naar boven bijstellen, zegt BNR's Kees de Kort. "Het grote verhaal ervan is een beetje te vergelijken met dat van de Wereldbank: het gaat wat beter zo her en der."

Bron: nugeld.nl
Geplaatst: donderdag 16 januari 2014

Vermogen huishoudens daalt flink in 2014

Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag. Op 1 januari 2012 hadden huishoudens een gemiddeld vermogen van 27.000 euro.