Nieuws / Artikelen met het woord

57320 artikelen gevonden. Artikel 23551 tot 23555
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 6 januari 2014

Miljardenbezuinigingen in Groot-Brittanniƫ

Groot-Brittanniƫ moet nog eens 25 miljard pond, ruim 30 miljard euro, aan bezuinigingen doorvoeren om het begrotingstekort te dichten.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 6 januari 2014

'Economisch herstel zal inkomensongelijkheid enkel vergroten'

Deema AltaqNormalisering is niet hetzelfde als harmonisering, schrijven Christopher Hughes en Edward Hadas op Breaking Views. De massale fiscale en monetaire stimulus waarmee overheden de economische groei trachten te herstellen, bevoordeelt vooral de rijkeren in de maatschappij en hun toegenomen weelde sijpelt niet of slechts heel langzaam door naar de middenklasse en de armere segmenten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 6 januari 2014

China: groeimotor sputtert, experts verwachten aandelen rally

In China gaat vooralsnog niet alles van een leien dakje. De groei hapert en de Chinese beurs is het jaar slecht begonnen. Experts zien een mooie koopgelegenheid.

De gisteren uitgekomen HSBC/Markit dienstensector PMI zwakte af tot het laagste groeitempo sinds de zomer van 2011 met een waarde van 50,9 over december. Nog steeds groei dus, maar een duidelijke vertraging ten opzichte van november (52,5). Beleggers zijn er niet helemaal gerust op: de Shanghai Composite index verloor ruim 2 procent en daarmee komt het verlies voor dit jaar alweer uit op 4 procent.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 6 januari 2014

Brusselse jongerenwerkloosheid daalt, maar blijft hoog

De jongerenwerkloosheid in het Brussels gewest is in december tegenover een jaar eerder met 7,2 procent gezakt. Het gaat om 1.086 jonge werklozen minder. Maar de werkloosheidsgraad onder de jongeren in het hoofdstedelijk gewest blijft nog steeds torenhoog: 29,4 procent tegen 31,7 procent in december 2012. Dat meldt de Brusselse arbeidsbemiddelingsdienst Actiris.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 6 januari 2014

Fors verlies Zwitserse centrale bank op goud

De Zwitserse centrale bank heeft vorig jaar een fors verlies geleden op zijn goudreserve en keert derhalve geen dividend uit aan de Zwitserse staat.