Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 23551 tot 23555
Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 24 januari 2014

Argentijnse peso in vrije val

De waarde van de Argentijnse peso is gisteren in het sterkste tempo gedaald sinds de financiële crisis van 2002. De devaluatie volgde op het besluit van de centrale bank van Argentinië om de peso minder te ondersteunen. Op die manier moet worden voorkomen dat de valutareserves van het land uitgeput raken.

Bron:
Geplaatst: vrijdag 24 januari 2014

JP Morgan: Goud bij bodem en goudmijnbedrijven nu interessant

De goudprijs kan een cyclische bodem hebben bereikt. Dat stelt althans grootbank J.P. Morgan. De zakenbank ziet bovendien kansen voor goudmijners ontstaan, nu de Afrikaanse rand in waarde daalt.

We verwachten dat de goudprijs dicht bij een cyclische bodem is aangekomen, terwijl de kansen opkomen voor goudmijnbeleggers, omdat de Afrikaanse Rand in waarde daalt ten opzichte van de dollar. We blijven nog steeds waarde zien in Zuid-Afrikaanse goudmijnbedrijven en we zien kansen ontstaan bij Harmony Gold en Sibanye Gold, waarvan we verwachten dat ze dit jaar mooie rendementen zullen opleveren voor goudbeleggers.

Ondanks nieuwe protesten (in het westen) van AMCU, handhaven wij voor deze aandelen nu een koopadvies.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: vrijdag 24 januari 2014

Argentijnse peso in vrije val

De peso verloor ruim 10 procent van zijn waarde ten opzichte van de dollar, tot iets minder dan 8 peso per dollar.

Daarmee is de koers echter nog altijd flink hoger dan op de zwarte markt in Argentinië. Daar heeft het lage vertrouwen in de eigen munt de koers al gedrukt tot bijna 13 peso per dollar.

Argentinië trok vorig jaar nog bijna 6 miljard dollar uit om de koers van zijn munt te ondersteunen. De krimpende reserves maken het voor het land echter moeilijk om aan zijn verplichtingen tegen internationale schuldeisers te voldoen.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 24 januari 2014

Grafiek Argentijnse Peso: op crashkoers

De waarde van de Argentijnse valuta in vrije val. Ten opzichte van de euro is de Argentijnse Peso in het afgelopen jaar zo’n 30% gedaald. Argentinië heeft te maken met een zware valutacrisis...

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 24 januari 2014

Rogoff: ‘de euro is een gigantische historische vergissing’

De vermaarde, invloedrijke professor Kenneth Rogoff windt er bepaald geen doekjes om. De euro, en daarmee ook de Eurozone, is in zijn optiek een ‘gigantische historische vergissing.’ We zijn benieuwd wat die explosieve boodschap los maakt.

Het gaat economisch ontegenzeggelijk weer wat beter in Europa, maar nog lang niet goed genoeg. Dat is de boodschap van diverse kopstukken op het World Economic Forum in Davos deze week zoals van Kenneth Rogoff, waarover later meer. En er wordt gepleit voor radicale actie. En dat betekent oppassen geblazen voor beleggers en spaarders!