Nieuws / Artikelen met het woord

58126 artikelen gevonden. Artikel 23561 tot 23565
Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 4 februari 2014

Dit zijn de meest corrupte landen van de EU...

Corruptie kost de economie van de EU jaarlijks 120 miljard euro. Dat is zowat het equivalent van het bbp van Kroatië, Luxemburg en Bulgarije gecombineerd, blijkt uit een studie van de Europese Commissie.

Volgens driekwart van de inwoners van de EU is corruptie in eigen land zelfs de normaalste zaak van de wereld. In Griekenland, Italië, Spanje, Litouwen en Tsjechië zijn meer dan negen burgers op tien ervan overtuigd dat corruptie hun land regeert.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 4 februari 2014

Banken VS soepeler met leningen

Banken in de Verenigde Staten zijn soepeler geworden met het verstrekken van leningen, om in te spelen op een grotere vraag van bedrijven en consumenten. 

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 4 februari 2014

Fred Hickey: ‘Tijd om goudmijnen in te slaan’

Fred Hickey, bekend van de High Tech Stategist, heeft ook een boon voor goud, meer bepaald goudmijnen.

‘Wat moet een technologie analist met goudmijnaandelen?’ horen we u al luidop denken. Maar voor Hickey is dit segment van de markt geen onbekende. Goud is een cruciaal actief binnen de financiële wereld en daarom volgt Hickey ook al zijn hele carrière de goudprijs op.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 4 februari 2014

'Europese banken lenen veel aan opkomende landen'

Europese banken hebben leningen uitstaan in opkomende landen ter waarde van meer dan 3 biljoen dollar (2219 miljard euro), meer dan vier keer zoveel als de blootstelling van Amerikaanse banken. 

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: maandag 3 februari 2014

Bundesbank laat proefballon op

Nadat het IMF vorig jaar de discussie heeft aangezwengeld heeft ook de Duitse Bundesbank het onderwerp eenmalige vermogensheffing besproken in haar maandbericht over januari 2014.

Eenmalig vermogensheffing komt erop neer dat een regering haar burgers, u en ik dus, naar de kassa ontbiedt en middels een speciale belastingheffing een deel van het bijeengespaarde vermogen afpakt. Zoiets zal dan via een speciale noodwetgeving moeten die vaak in het weekeinde vervaardigd wordt om kapitaalvlucht tegen te gaan , en dan met onmiddellijke ingang actief is.