Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 23576 tot 23580
Bron: koopwoningen.nl
Geplaatst: vrijdag 3 januari 2014

Minister Blok tovert met eigenwoningforfait nieuwe maatregel uit hoge hoed

Veel kritiek op onverwachte stijging eigenwoningforfait

Dan heb je het woonakkoord eindelijk klaar en afgehandeld, iedereen de handen geschud, de cijfers berekend en de statistieken mooi op een rijtje gezet, komt er nog een onverwacht lijk uit de kast vallen in de gedaante van de eigenwoningforfait. Deze zal in 2014 van 0,6% naar 0,7% stijgen. Lijkt misschien een stijging van likmevestje, toch kan dit een extra inkomstenbelasting van honderden euro’s betekenen voor woningbezitters. Prangende vraag: hoe kan het dat hierover tot enkele dagen geleden nog niets bekend was?

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 3 januari 2014

Hoe Bill Gates een slordige 16 miljard rijker werd

Bill Gates heeft de positie als de rijkste man van de wereld weer overgenomen van de Mexicaanse telecomtycoon Carlos Slim. Zijn vermogen nam vorig jaar met 15,8 miljard dollar toe tot 78,5 miljard. Omgerekend zo’n 57,5 miljard euro.

Bill, 58 inmiddels, had op alle fronten de wind mee. De koers van Microsoft, het bericht dat hij ooit oprichtte, steeg afgelopen jaar zo’n 40 procent.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 3 januari 2014

Geen vastgoed zeepbel in de VS

De fundamentals onder de Amerikaanse vastgoed markt zijn stevig. Daarmee is de angst voor een zeepbel overtrokken en dat is ook voor Wall Street goed nieuws.

Vormt zich in de VS. een nieuwe zeepbel in de vastgoedsector? De meningen daarover zijn verdeeld. De economen van CoreLogic, gespecialiseerd in vastgoedstatistieken, lachen de vrees voor bubbelvorming weg, voorlopig is daar geen sprake van.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 3 januari 2014

Bloomberg stak de voorbije 12 jaar 650 miljoen van zijn eigen centen in werking van de stad New York

In New York heeft Bill De Blasio, de nieuwe burgemeester van de stad, de eed afgelegd. De Blasio herhaalde nog eens dat hij de inkomensongelijkheid in de stad will aanpakken en een ‘rechtvaardiger’ New York wil. ‘Ik heb het beloofd tijdens de campagne- en ik meen het,’ zei hij ter gelegenheid van de inhuldigingsceremonie waarin hij plechtig wil ingezworen door ex-president Bill Clinton. Een opmerkelijke uitspraak omdat -zelfs indien de inkomensongelijkheid is toegenomen - het minimuminkomen en het gemiddelde inkomen van de New Yorkers het voorbije decennium enkel is toegenomen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 3 januari 2014

Vooraanstaande Chinees: De VS onderdrukt de goudprijs

De manipulatie van de goudprijs is een heet hangijzer. Er zijn er die beweren dat de goudprijs niet gemanipuleerd wordt, er zijn er die beweren dat China achter de manipulatie zit om zo goedkoop goud in te slaag, er zijn er die geloven dat de Verenigde Staten achter de manipulatie zit om de hegemonie van de dollar te bewaren en er zijn er die beweren dat iedereen in het complot zit om de welvaart uit de zakken van de bevolking te schudden.