Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 23576 tot 23580
Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 15 januari 2014

Column Kees de Kort | Juichen is zwaar overdreven

Vanuit de Wereldbank komen er berichten over een aantrekkende economie. Het gaat bijna richting juichen. Toch, Kees de Kort? "Nou, nou, dat lijkt mij zwaar overdreven."

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 15 januari 2014

Europa bereikt akkoord over begrenzing financiële speculatie

Het Europees parlement en de lidstaten hebben gisterenavond een princiepsakkoord bereikt over nieuwe regels voor de financiële markten. De posities van een trader inzake grondstoffen zullen aan banden kunnen worden gelegd door de toezichthouder.

Bron: uitpers.be
Geplaatst: woensdag 15 januari 2014

Griekenland; 98% vd leningen EU rechtstreeks naar banken

“98 % van de leningen is rechtstreeks naar de banken gegaan”

Giorgos Karatsioubanis is politiek secretaris van de Europese partij 'Europees Links' en is de verantwoordelijke voor alle Syriza-afdelingen buiten Griekenland, inclusief de Belgische tak. “De helft van de Grieken leeft immers in de diaspora”, zegt Karatsioubanis lachend. Hij is ook lid van het Europese beleidsdepartement van Syriza.

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: woensdag 15 januari 2014

Hedge funds stappen in goud

De waardering van goud heeft inmiddels zo’n laag punt bereikt dat hedge funds het metaal nu beginnen te zien als een goede investering. Vermillion Asset Management, dat deel uitmaakt van de Carlyle Group, zal binnenkort een fonds oprichten dat zich uitsluitend focust op investeringen in metalen. De investeringen zullen vooral gericht zijn op goud, aangezien Vermillion wil profiteren van een herstel van de goudprijs na de grootste jaarlijkse daling in 32 jaar, vorig jaar. Het bedrijf sluit zich aan bij collega hedge fund Passport Capital, die al enige tijd koper is van het metaal.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 15 januari 2014

Meer nieuwe woningen verkocht in 2013

Bouwers en projectontwikkelaars hebben vorig jaar meer nieuwe koopwoningen verkocht. In totaal ging het om 14.769 huizen, 3 procent meer dan in 2012.