Nieuws / Artikelen met het woord

58123 artikelen gevonden. Artikel 2361 tot 2365
Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 21 april 2017

China wil olie futures aanbieden in Shanghai

China wil als tweede grootste gebruiker van olie in de wereld een grotere rol spelen in de oliehandel, zo schrijft Reuters. In de tweede helft van dit jaar wil de beurs van Shanghai twee nieuwe oliecontracten op de markt brengen, zodat het voor Chinese handelaren makkelijker wordt om olie hun eigen markt te verhandelen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 21 april 2017

IMF verwacht toekomst zonder contant geld?

Het IMF publiceerde onlangs een paper over de impact van het afschaffen van contant geld. In het 26 pagina’s tellende document worden de voordelen en de nadelen van een zogeheten cashloze samenleving op een rij gezet. Momenteel wordt meer dan de helft van alle betalingen in de wereld nog met contant geld gedaan, maar het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat elektronisch betalen de standaard wordt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 20 april 2017

Rijk worden kan je leren. Dit is wat je moet doen

Stel dat je kan leren om rijk te worden. Zou jij dat doen? De weg naar rijkdom heeft 1 grote gemeenschappelijk factor voor de meeste miljonairs: het is een lange weg. Wanneer je niet rijk wordt door de lotto te winnen of een erfenis, moet je leren denken op lange termijn. En dat kan je leren.

Beleggen is voor veel mensen een belangrijke manier om een groot kapitaal bij elkaar te krijgen. Een van de belangrijkste factoren van succesvol beleggen is geduld en de kunst om voldoening uit te stellen tot later om meer winst te behalen. Volgens onderzoekers aan de Universiteit van Utah kan deze discipline aangeleerd worden.

Ze onderzochten in welke mate hun studenten bereid waren om een financiële winst uit te stellen om er meer winst voor in de plaats te krijgen. Met andere woorden, kan je leren om je impulsen te beheersen?

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 20 april 2017

Martin Armstrong verwacht nog hogere belastingen

Volgens trendwatcher Martin Armstrong zullen de belastingen in de toekomst alleen maar verder toenemen, omdat dat voor overheden de enige manier is om het groeiende gat in de begroting te dichten. Een hogere erfbelasting en hogere belastingen op vermogenstitels zijn de makkelijkste manier om meer geld binnen te halen, maar dat zal volgens de trendwatcher ten koste gaan van de economische groei.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 20 april 2017

Uitgaven overheid gestegen met 60 miljard euro in 10 jaar!

De Federale Regering wil zich ‘niet kapot bezuinigen’. Berekeningen leren dat de uitgaven van de Belgische staat in 10 jaar tijd zijn gegroeid met maar liefst 60 miljard. De uitgaven swingen dus de pan uit. Hoezo er kan niet meer drastisch worden bespaard? Een overzicht!