Nieuws / Artikelen met het woord

57648 artikelen gevonden. Artikel 23616 tot 23620
Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 14 januari 2014

Nationale Bank waarschuwt voor Bitcoin

De Nationale Bank en de FSMA, de Autoriteit voor Financiƫle Diensten en Markten, waarschuwen voor het gebruik van virtueel geld, zoals de Bitcoin. Ze volgen daarmee het voorbeeld van andere centrale banken.

Bron: wordpress.com
Geplaatst: dinsdag 14 januari 2014

Koersdoelen zilverprijs van grote banken

Waar gaat de zilverprijs heen in 2014? Uiteindelijk zullen we een jaar moeten wachten om dat te weten maar laten we eens kijken wat de analisten van de banken zeggen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 14 januari 2014

Bankiers krijgen een bonus voor hun fraude, vindt u dat eerlijk?

Je moet de bankiers van tegenwoordig eigenlijk toch wel bewonderen. Ze zijn mede verantwoordelijk voor de grootste crisis in bijna 100 jaar, ze hebben gesjoemeld langs alle kanten en ze hebben ontzettend veel geld verdiend op kap van de burger ... en toch slagen ze er in op post te blijven of om een mooie ontslagvergoeding te krijgen als ze moeten verdwijnen. Hoe eerlijk is dit? Biflatie vindt dit (terecht) totaal niet kunnen:

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 14 januari 2014

Column Kees de Kort | Vooruit dan maar

De Amerikaanse economie is een optelsom van plusjes en minnetjes, zegt BNR's Kees de Kort. De afgelopen weken hebben de minnetjes gedomineerd. "Maar gisteren waren er toch een paar plusjes. Met name de ontwikkeling van het Amerikaanse begrotingstekort gaat helemaal de goede kant op."

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 14 januari 2014

Documentaire: Debt

De Universiteit van Groningen publiceerde afgelopen zomer een interessante video over ons geldsysteem. In vier video's van ongeveer een kwartier legt monetair en financieel econoom Dirk Bezemer uit hoe ons geldsysteem werkt en waardoor economische bubbels ontstaan. Een aanrader!