Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 23616 tot 23620
Bron: theguardian.com
Geplaatst: donderdag 2 januari 2014

£2 miljoen: gemiddelde beloning toppersoneel JPMorgan 2012 onthuld

Fresh evidence of the pay deals on offer in the City has emerged, with the biggest US bank, JPMorgan Chase & Co, revealing it gave more than 100 of its top staff in London an average of £2m each in 2012.

Bron: hol.es
Geplaatst: woensdag 1 januari 2014

Een kwestie van tijd voordat de muntunie uit elkaar zal vallen

In Afrika kondigen vijf landen, namelijk Burundi, Kenia, Rwanda, Tanzania en Uganda, op termijn een gezamenlijke munt in te voeren. In het Midden Oosten gaan Koeweit, Katar, Saoedi-Arabië en Bahrein landen hetzelfde doen (dit kan verregaande geopolitieke gevolgen hebben, waarover meer in een volgend column), misschien zelfs voor het einde van het jaar! Ook elders in Afrika, Latijns Amerika, Midden Amerika en Azië zijn er plannen hetzelfde te doen in  de toekomst.

Bron: nos.nl
Geplaatst: woensdag 1 januari 2014

Wellink haalt uit naar bankenunie.

De voormalige president van De Nederlandsche Bank, Nout Wellink, heeft harde kritiek op de nieuwe bankenunie. Voor de aanpak van een grote systeemcrisis zijn de Europese afspraken "strikt onvoldoende", zei Wellink op Radio 1 in het nieuwe programma EenVandaag.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 1 januari 2014

Nikkei index gaat naar de 25.000 punten

De Nikkei index in Japan behoort met een koersstijging van 57 procent over 2013 tot de grootste stijgers van het afgelopen jaar. De Japanse zakenbank Nomura verwacht dit jaar nog veel meer.

De Japanse Nikkei index heeft zich het afgelopen jaar van zijn beste kant laten zien. De index nestelde zich comfortabel boven de 16.000 punten grens en klom daarmee in 2013 met een indrukwekkende 57 procent. Een toename die zelfs het ijzersterk presterende Wall Street de Japanners niet nadeed. Wie denkt dat de koek daarmee op is, heeft het mis. Althans, dat stelt de Japanse zakenbank Nomura.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 1 januari 2014

Column Kees de Kort | Economie verbetert echt niet in 2014

Als je aandelenbelegger bent kunnen de kurken eraf, als obligatiebelegger ben je helemaal niet vrolijk, als je een spaarder bent, zit je op je knieën, zegt macro-econoom Kees de Kort.