EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
64
kliks
22
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 23616 tot 23620
Geplaatst op: woensdag 19 februari 2014

Amerikaanse consument durft weer te lenen

De gemiddelde Amerikaanse consument is niet langer bang om geld te lenen. Sterker nog, er wordt weer stevig op los geleend in de VS, toch de bakermat van het kapitalisme en consumeren tot je erbij neervalt.

De Amerikaanse economie is sterk afhankelijk van consumentenbestedingen, sterker dan elders in de wereld. En dan is het goed om te weten dat de gemiddelde Amerikaanse consument, bij afwezigheid van voldoende eigen geld, opnieuw stevig aan het lenen is geslagen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 19 februari 2014

Handleiding naar een nieuwe financiële crisis

Een lawine aan liquiditeiten door de centrale banken, met de Federal Reserve op kop, dreigt als een boemerang terug te komen. $ 85 miljard verse dollars, iedere maand opnieuw hebben schulden gecreëerd, bubbels geblazen en het financieel systeem op zijn kop gezet. De gedwongen afbouw van deze steun, kan de wereld in een nieuwe financiële crisis duwen, aldus leap 2020.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: woensdag 19 februari 2014

Fysieke markt zilver blijkt ijzersterk in 2013

De fysieke vraag naar zilver was in 2013 extreem hoog. Het blijkt een recordjaar te zijn qua verkoop van pure zilveren munten. Maar de verschillen met de fysieke markt van goud zijn behoorlijk.

De bekende munthuizen boekte allemaal een sterke stijging in de verkoop van zilveren munten. De US Mint, bekend van de zilveren American Eagle, verkocht 26% meer dan in 2012 en boekte hiermee het recordjaar sinds de productie startte in 1986.

Lees verder op wordpress.com
Geplaatst op: woensdag 19 februari 2014

Rusland blokkeerd geldopnames en steeds meer bankiers plegen zelfmoord

Twee weken na de zelfmoord van JP Morgan bankier Gabriel Magee, die zijn dood tegemoet sprong vanaf het dak van het hoofdkantoor van JP Morgan in Londen, is vandaag de 37-jarige Ryan Henry Crane, executive director bij JP Morgan’s “Global Program Trading” desk  overleden. Er zijn over de oorzaak van zijn dood geen details vrijgegeven. In een rapport wordt alleen gemeld dat hij een vrouw en een zoon achterlaat. Crane was als executive director 14 jaar werkzaam bij JP Morgan Global Program Trading, dat gevestigd is in New York.

Lees verder op wordpress.com
Geplaatst op: woensdag 19 februari 2014

Goud: twee periodes van uitersten

Wie er de historische en recente data van goud op naslaat, ziet twee periodes van uitersten. En wellicht dat hier ook de sleutel ligt om enigszins in te kunnen te schatten wat de komende periode zal brengen.

Wie er de historische en recente data van goud op naslaat, ziet twee periodes van uitersten. En wellicht dat hier ook de sleutel ligt om enigszins in te kunnen te schatten wat de komende periode zal brengen.

Allereerst het verre verleden : goud heeft in 2013 het slechtste jaar sinds … 1983 achter de rug. En dan recent, en heel opvallend: goud kende volgens Bloomberg de beste start van het jaar sinds … 1983! Dat is op zijn minst toch frappant te noemen.

Lees verder op SlimBeleggen.net

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs