Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 23646 tot 23650
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 13 januari 2014

Goudsentiment trekt stevig aan

Langzaam maar zeker kantelt het sentiment rond goud. Te vroeg om te juichen, maar we zien steeds meer partijen van het berenkamp overstappen naar de bulls.

Wat zal de goudprijs doen in 2014 ? Het antwoord op die vraag weten we slechts op 31 december van dit jaar en in afwachting moeten we ons tevreden stellen met de voorspellingen die een aantal waarnemers bij het begin van dit jaar hebben afgeleverd. Die voorspellingen moeten uiteraard genomen worden voor wat ze waard zijn.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 13 januari 2014

Op weg naar een nieuwe monetaire wereldorde

De laatste keer dat een land of blok de macht had om een nieuwe monetaire wereldorde te vestigen was in 1944 met Bretton Woods. De wereld lag in duigen en de Verenigde Staten had de macht om een nieuwe monetaire hegemonie te vestigen. Deze hegemonie wankelt momenteel, maar tot op heden is er nog geen land of blok sterk genoeg om een nieuwe monetaire wereldorde te vestigen ... maar we zijn wel onderweg.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 13 januari 2014

'We staan midden in een technologische orkaan die de arbeidsmarkt brutaal hertekent en die enkel in kracht toeneemt.

In het boek ‘The Second Machine Age’ van Erik Brynjolfsson en Andrew McCafee vragen beide auteurs aan de Nederlandse schaakgrootmeester Jan Hein Donner hoe hij zich zou voorbereiden op een wedstrijd tegen een schaakcomputer zoals IBM’s Deep Blue.  Donner denkt even na en antwoordt dan ‘Ik zou liefst een hamer meebrengen’.

Bron: duurzaambedrijfsleven.nl
Geplaatst: maandag 13 januari 2014

Windenergie reddende engel in koud Amerika

De aanhoudende kou in Amerika heeft ervoor gezorgd dat enkele conventionele centrales offline zijn gehaald. Windenergie is cruciaal gebleken om de gestegen energievraag bij te benen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 13 januari 2014

Duits bierkartel krijgt boete van 106,5 miljoen

De Duitse kartelwaakhond heeft een aantal bierbrouwers een boete opgelegd vanwege verboden prijsafspraken. In totaal moeten zij 106,5 miljoen euro ophoesten.