Nieuws / Artikelen met het woord

57627 artikelen gevonden. Artikel 2366 tot 2370
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 9 maart 2017

Ongeziene transparantie: Centrale bank Mexico geeft lijst goudbaren vrij!

Als journalisten centrale banken vragen stellen over hun goudvoorraad, dan heerst er een immense stilte. De naam van het edelmetaal mag bijna niet uitgesproken worden en als het dan toch moet dan wordt het meestal afgedaan als een reliek uit lang vervlogen tijden. Erg verfrissend is de transparantie van de Mexicaanse centrale bank.

Die gaf een lijst vrij met alle goudbaren die ze bezit! Het was geen spontane actie, maar een gevolg van een aanvraag in het kader van een transparantiewet.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 8 maart 2017

Olieprijs met ruim vijf procent onderuit

De olieprijs ging zojuist met bijna 6 procent hard onderuit op enkele uren tijd. Dat is niet geheel zonder reden. Er hangen al langer donkere wolken boven de ontwikkeling van de olieprijs.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 8 maart 2017

Trumps minister van Handel: "VS zijn al in handelsoorlog"

De Verenigde Staten zitten al decennia in een "handelsoorlog", maar zijn nu vastbesloten om hun "troepen" te mobiliseren en een aanval in te zetten. Dat heeft de Amerikaanse minister van Handel Wilbur Ross woensdag gezegd.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 8 maart 2017

Slechts 88 vrouwelijke ondernemers mogen zich miljardair noemen: dit zijn de rijkste ter wereld

Vrouwendag

'Selfmade vrouwen', of vrouwen die de touwtjes zelf stevig in handen genomen hebben én er flink hun boterham mee verdienen. Wereldwijd zouden er 88 zijn die op hun rekening meer dan één miljard dollar hebben staan. Dat blijkt uit cijfers van Hurun Report dat sinds de jaren 90 lijsten met de allerrijksten publiceert. Opvallend: twee derde van die vrouwelijke ondernemers komt uit China, gevolgd door de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 8 maart 2017

‘Totale instorting Islamitische Staat is een kwestie van dagen’

Het Iraakse leger staat op het punt de Islamitische Staat te verslaan. De Irakezen hebben de voorbije dagen grote progressie geboekt en zijn er in geslaagd het westelijk gedeelte van Mosoel – het laatste bolwerk van de terreurgroep – te heroveren. Op 7 maart konden eenheden van het Iraakse leger naast het bekende museum en de oude stad van Mosoel ook het regeringsgebouw innemen. De luchthaven kwam vorige week al terug in handen van de Irakezen en ook alle toegangswegen naar de stad – waar Abu Bakr al-Baghdadi, de leider van de Islamitische Staat, in 2014 het kalifaat uitriep – zijn opnieuw in regeringshanden.