Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 23651 tot 23655
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 20 januari 2014

Hoe je kan beleggen zoals de rijkste mensen ter wereld

Wat hebben 8 op de 10 rijke mensen met elkaar gemeen? Buiten een eigen privé jet, zijn ze rijk geworden via start-ups. Het is moeilijk voor te stellen dat Bill Gates of Larry Ellison ooit in een garage zijn begonnen met een idee, een idee dat uitgroeide tot een van de grootste bedrijven van deze wereld waardoor zij nu behoren tot de rijkste mensen ter wereld. Maar zo succesvol zijn met een eigen start-up is moeilijk, er zijn gelukkig ook andere manieren.

Bron: demorgen.be
Geplaatst: maandag 20 januari 2014

De economische ongelijkheid neemt wereldwijd nog steeds toe. Zo hebben amper 85 mensen evenveel vermogen als de 3,5 miljard armsten, of zowat de helft van de wereldbevolking. Dat blijkt uit cijfers die ngo Oxfam publiceerde naar aanleiding van het Wereld Economisch Forum in Davos.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 20 januari 2014

Duitsers halen tonnen goud terug uit New York

De Duitse centrale bank is van plan dit jaar 30 tot 50 ton goud dat ligt opgeslagen in New York naar Duitsland te verschepen. Dat liet een woordvoerder van de Bundesbank vandaag weten.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 20 januari 2014

'We staan voor de belangrijkste omwenteling van de arbeidsmarkt sinds 1800 en geen enkel land is voorbereid'

Robots zullen het komende decennium in steeds meer beroepen worden ingezet om menselijke arbeid te vervangen. Op lange termijn zijn de voordelen overweldigend, maar op korte termijn brengt het nogal wat ellende teweeg, vooral omdat geen enkele overheid deftig op deze revolutie is voorbereid.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 20 januari 2014

Meer dan 200 miljoen werklozen wereldwijd

Het aantal werklozen in de wereld is vorig jaar boven de 200 miljoen gestegen. "Het zwakke economische herstel heeft niet geleid tot een verbetering van de globale arbeidsmarkten", schrijft de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO) in zijn rapport 'Global Employment Trends 2014'. De organisatie pleit voor een beleidsverandering.