Nieuws / Artikelen met het woord

58205 artikelen gevonden. Artikel 23656 tot 23660
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 3 februari 2014

Waarom je NU goudmijnaandelen moet kopen

Fred Hickey is misschien een minder bekende naam, maar hij behoort wel tot de top analisten in de Verenigde Staten. Hij vindt het belangrijk om naar het grote geheel te kijken. Diegene die in 2000 en 2007 niet naar het grote geheel keken, werden genadeloos afgeslacht op de beurs. Dit kan vandaag opnieuw gebeuren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 3 februari 2014

ECB met de rug tegen de muur – QE onvermijdelijk?

De Europese Centrale Bank heeft maar weinig ruimte meer over om het traditionele beleid te voeren dat de centrale banken kennen. De ECB duwt in tegenstelling tot de Federal Reserve of de Bank of Japan nog lang niet het gaspedaal in van de onconventionele monetaire maatregelen. Maar met een rentevoet van 0,25 % heeft het niet veel opties meer over, aldus Quartz.

Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: maandag 3 februari 2014

De automatisering bedreigt de hele middenklasse

Door technologische ontwikkelingen zal het gemiddelde loon dalen en de ruggegraat van de samenleving in gevaar komen, betoogt Martin Sommer.

Obama speechte dinsdag tegen de armoede en voor het redden van de Amerikaanse droom van sociale stijging, dankzij fatsoenlijke middenklasse-banen.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 3 februari 2014

NVM ziet al sinds 2008 herstel op de woningmarkt

De NVM ziet al zes jaar lichtpuntjes op de woningmarkt. In de persberichten spreekt men steeds van herstel en 'uitbodeming', maar de realiteit is anders. De prijzen dalen al sinds begin 2008 bijna onafgebroken.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 3 februari 2014

Olieprijs naar recordhoogte in opkomende markten

De olieprijs breekt de laatste dagen records. Niet in Amerikaanse dollars (27% lager dan het record uit 2008), maar wel in valuta van landen als Rusland, Turkije, Zuid-Afrika, Brazilië en India. Opkomende markten zien hun munt verzwakken en betalen daar de prijs voor. Behalve Rusland dan, want die exporteert de olie.