Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 23656 tot 23660
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 30 december 2013

Wie gelooft in Bitcoin, moet deze vraag eens beantwoorden

De bodemwaarde van goud kan je stellen als hetgeen er over blijft in de financiële wereld als al de rest faalt. De bodemwaarde van een Amerikaanse dollar ligt in het gebruik om er belastingen mee te kunnen betalen in de Verenigde Staten en het feit dat de Federal Reserve garant staat om dollars op te kopen en ze te vernietigen als de waarde ervan meer dan 2 % per jaar daalt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 30 december 2013

Vijf landen die qua economie sterk scoren

Economie is in de huidige tijd voor velen het nieuwe religie. Daarom vijf landen die volgens minstens één economische variabele sterk scoorden in 2013.

Onlangs zetten we vijf landen op een rijtje die het, volgens het IMF, op basis van minstens één economische variabele slecht deden. We zagen onder andere Japan voorbij komen, met een exploderende nooit meer via reguliere weg af te lossen staatsschuld van meer dan 244 procent (geen typefout) en Centraal Afrika met een krimp van de economie met geschat 14,5 procent.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 30 december 2013

Miljoenen hectare te vervuild voor graan in China

Ongeveer 3,3 miljoen hectare van de landbouwgrond in China is te vervuild om er koren en andere gewassen op te laten groeien. Dat heeft onderminister Wang Shiyuan van Landbouw en Natuurlijke Hulpbronnen vandaag gezegd. De snelle groei van het aantal bedrijven en de verstedelijking hebben geleid tot de vervuiling van een gebied zo groot als België.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 30 december 2013

De weg van het fysieke goud

Op zich heeft de fysieke goudmarkt totaal geen invloed op de papieren goudmarkt. Hoeveel goud er ook van West naar Oost verhuist, het zal de speculanten op de goudmarkt worst wezen. De goudprijs wordt dus voornamelijk gestuurd door technische signalen. Maar een blik op de fysieke goudmarkt kan nooit kwaad, want ooit moet de aap uit de mouw komen en dán is het wel belangrijk te weten waar het goud is. En er is niemand beter dan Koos Jansen die dit kan uitleggen:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 30 december 2013

De Grote Recessie: afwachtende houding frustreert herstel

De Grote Recessie is echt voorbij, maar veel Amerikanen aarzelen nog tot op de dag van vandaag om dat te erkennen. Het is nog altijd veel ‘wait and see‘ aan de consumentenkant.

In de VS spreekt men over de afgelopen moeilijke jaren als The Great Recession, De Grote Recessie, duidelijk refererend aan de depressiejaren ’30 (The Great Depression). Het wordt eens temeer duidelijk dat de crisis van de afgelopen jaren ongekend diepe wonden heeft geslagen in de psyche van veel consumenten, en dus ook bij veel beleggers in dat verband. Zó diep, dat veel Amerikaanse consumenten tot op de dag van vandaag twijfelen aan het overduidelijke herstel wat de Amerikaanse economie heeft laten zien. Laten we wel wezen: de groei van het BBP met 4,1 procent over Q3 spreekt toch boekdelen. En toch zit het tussen de oortjes nog steeds niet helemaal lekker.