Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 23656 tot 23660
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 13 januari 2014

Ook eerder al zijn grote culturen ten onder gegaan aan gronddegradatie

Grote culturen zijn verdwenen omdat ze er niet in geslaagd zijn om de degradatie van hun gronden tegen te gaan. Ook de moderne wereld zou een dergelijk lot tegemoet kunnen gaan. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Wits University in Zuid-Afrika. De onderzoekers merken op dat de productiviteit van vele gronden dramatisch is gedaald door erosie, verzilting of de achteruitgang van de voedingswaarde. De wetenschappers voegen er aan toe dat door de verbeterde technologie, zoals bemesting, irrigatie of het ploegen van het land, een vals gevoel van veiligheid wordt gecreëerd. Elk jaar wordt het wereldwijde landbouwalaam volgens de onderzoekers met 1 procent gedegradeerd.

Bron: deondernemer.nl
Geplaatst: maandag 13 januari 2014

Verplicht pensioen voor ZZP'er

Er moet een basisvoorziening komen voor zzp'ers, zodat zij hetzelfde pensioen en bescherming bij arbeidsongeschiktheid krijgen als werknemers in vaste dienst. Dat bepleit de nieuwe hoogste ambtenaar van het ministerie van Economische Zaken, Maarten Camps in een interview met de Volkskrant.

Bron: vergoedingbijontslag.nl
Geplaatst: maandag 13 januari 2014

Ontslag door social media

Social media is niet meer weg te denken sinds de komst van Twitter en Facebook. Steeds meer mensen waaronder voornamelijk jongeren gebruiken op dagelijkse basis social media, maar is dit wel zo verstandig met het oog op een toekomstige baan? Werknemers krijgen namelijk steeds vaker ontslag door social media zoals de Telegraaf enige tijd geleden al bekend maakte.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 13 januari 2014

Goldman Sachs: S&P 500 is overgewaardeerd op alle maatstaven

Afgelopen vrijdagavond kwam Goldman Sachs met een nota naar buiten dat niet veel goeds zegt over de Amerikaanse aandelen. Volgens hun analyse is de S&P 500 op alle maatstaven overgewaardeerd. Het zijn de meest pessimistische vooruitzichten in lange tijd, aldus

Bron: welingelichtekringen.nl
Geplaatst: maandag 13 januari 2014

Geen tsunami van Roemenen, het begint hooguit te druppelen

Een rondgang van de Persdienst langs gemeenten waar je veel Oost Europeanen zou verwachten leert dat de aangekondigde ‘tsunami’ (PVV) van Bulgaren en Roemenen (nog) niet heeft plaatsgevonden. Sinds 1 januari kunnen inwoners van die landen zonder probleem naar Nederland komen om te werken. Maar het lijkt er op dat ze amper komen.