EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 23666 tot 23670 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: maandag 31 maart 2014

Goud in China weer even duur als in Londen

Het verschil tussen de goudprijs in China en de spotprijs voor goud op de wereldmarkt is in de laatste achttien maanden nog niet zo laag geweest als nu, zo schrijft  Bloomberg. Bij de Shanghai Gold Exchange lag de prijs voor levering van goud $1,40 per troy ounce lager dan de wereldmarktprijs in Londen, een fenomeen dat sinds september 2012 niet meer is waargenomen. Tot voor kort lag de prijs van goud in China stelselmatig hoger dan de prijs in Londen, omdat de vraag naar fysiek goud veel groter was dan het aanbod.

Lees verder op
Geplaatst op: maandag 31 maart 2014

Het zijn niet de rijkste 1 % die rijker worden, wie dan wel

Als we spreken over inkomensongelijkheid, wordt al snel gekeken naar de rijkste 1 % van de bevolking - vooral in de Verenigde Staten. Maar een nieuw onderzoek onthult dat het niet de rijkste 1 % is die zijn welvaart de laatste jaren fors zag stijgen, maar enkel de rijkste 0,1 %. Het is dus echt een heel selectief clubje dat profiteert van het huidige monetaire beleid.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: maandag 31 maart 2014

Londen als handelscentrum voor Chinese yuan

De Chinese yuan is bezig de wereld te veroveren en wordt steeds vaker gebruikt voor de internationale handel. Deze week werd er opnieuw een stap gezet, want de Bank of England ondertekende afgelopen maandag met de People’s Bank of China een overeenkomst voor de opening van een nieuwe ‘clearing bank’ in Londen. Via deze clearing bank, die nog geen naam heeft gekregen, is het mogelijk grote transacties in Chinese yuan direct in Londen te effectueren. Deze nieuwe dienstverlening maakt een omweg via een bank in China of Hong Kong overbodig.

Lees verder op investing.com
Geplaatst op: maandag 31 maart 2014

Fed blijft 'uitzonderlijke steun' nog jaren voorzetten

Het besluit om de steun voorlopig te handhaven, stoelt op ''aanzienlijke speling'' in de arbeidsmarkt, aldus Yellen. Ze wees op factoren als een grote groep gedeeltelijk werklozen, stagnerende lonen en een lage arbeidsparticipatie.

Yellen zei er van overtuigd te zijn dat de overige leden van het beleidsbepalend orgaan van de Fed haar mening delen. ''De littekens van de grote depressie zijn nog altijd zichtbaar. Het vergt tijd om onze doelen te bereiken.''

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: maandag 31 maart 2014

Irak koopt 36 ton goud & Bankruns China

irak goudDe goudprijs daalde afgelopen week 3%. De prijs van zilver daalde minder sterk maar boekte ook een min van 2,3%. De ratio goud / zilver bleef ongeveer gelijk op 1/65. Verder werd deze week bekend dat Irak in februari van dit jaar 36 ton goud kocht. De Russen kochten in februari 7,2 ton goud. David Morgen werd geïnterviewd door Greg Hunter en voorspelt een zilverprijs van $100 per troy ounce. In China vonden bankruns plaats bij 2 kleinere banken en de import van goud door China nam in februari met 30% toen. Hieronder het overzicht van het nieuws in week 13:

[...]

Lees verder op goudvergelijken.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs