Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 23666 tot 23670
Bron: hol.es
Geplaatst: maandag 30 december 2013

Grotere depressie dan jaren 1930 op komst

Herinnert u zich nog mijn allereerste artikel? Daarin beschreef ik al in september hoe de economie er werkelijk voor stond. Eind oktober breide ik er nog een vervolg aan.

In de afgelopen weken heb ik een aantal steden bezocht. En wat zag ik? Heel veel leegstaande winkelpanden. Een aantal ervan stonden niet eens te koop of te huur. De steden die ik bezocht: Leuven, Zottegem, Roeselare, Oudenaarde, Ronse, Kortrijk, Oostende. Een bezoek aan andere steden volgt.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 30 december 2013

'Veel Amerikanen zien weinig van herstel'

Veel Amerikanen zeggen weinig te zien van economisch herstel ondanks een reeks goede macro-economische cijfers. 

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 29 december 2013

Meer dan miljoen Amerikaanse werklozen verliezen uitkering

Sinds gisteren hebben meer dan een miljoen werklozen in de Verenigde Staten niet langer recht op een federale uitkering. Dat is het gevolg van de recente begrotingsperikelen, waarbij een noodprogramma uit 2008 niet is verlengd, zo bericht de Britse zender BBC. Concreet kregen zowat 1,3 miljoen Amerikanen maandelijks gemiddeld 1.166 dollar. Zij dreigen nu in de armoede terecht te komen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 29 december 2013

'Miljonairsbelasting' definitief in Frankrijk

In eerste instantie zouden juist de werknemers te maken krijgen met een belastingverhoging naar 75 procent. President François Hollande haalde zich daarmee de woede van topmannen en voetbalclubs op de hals, die met een staking dreigden.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 29 december 2013

'Scherpste daling goudprijs in dertig jaar'

Goud was dit jaar een van de slechtste beleggingscategorieën. Een daling van de goudprijs van 28 procent tot circa 1200 dollar (873 euro) per troy ounce (31,1 gram) is de sterkste waardevermindering in bijna dertig jaar.