Nieuws / Artikelen met het woord

57280 artikelen gevonden. Artikel 23686 tot 23690
Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 27 december 2013

Obama ondertekent begrotingscompromis

De Amerikaanse president Barack Obama heeft gisteren tijdens zijn kerstvakantie op Hawaï de Amerikaanse begroting voor 2014 en 2015 ondertekend. Die is het resultaat van een zwaarbevochten compromis tussen Republikeinen en Democraten. De dreiging van een nieuwe sluiting ("shutdown") van de overheid is daarmee voorlopig van de baan.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 27 december 2013

Nieuwe records voor Dow en S&P 500 op Wall Street

De aandelenbeurzen in New York bereikten gisteren nieuwe recordhoogtes. Dankzij een sterker dan verwachte daling van het aantal eerste uitkeringsaanvragen, sloten de Dow Jones-index en de S&P 500-index op nieuwe hoogtepunten.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 27 december 2013

Uitkering werkeloze Amerikanen op de tocht

Uitkeringen van 1,3 miljoen Amerikaanse werklozen staan op de tocht doordat Republikeinen in het Amerikaanse Congres een einde willen maken aan een hulpprogramma dat bij het uitbreken van de crisis in 2008 is gestart. Het geld voor dat programma is zaterdag op. Als er geen verlenging wordt overeengekomen, gaat de geldkraan voor velen dicht.

Bron: welingelichtekringen.nl
Geplaatst: vrijdag 27 december 2013

‘Nederlandse economie tuimelt naar plaats 30'

De Nederlandse economie tuimelt tussen nu en 2028 van de achttiende naar de dertigste plaats op de mondiale ranglijst.

Die voorspelling deed het Centre for Economic and Business Research (CEBR). Nederland zou, evenals Duitsland, beter af zijn zonder de euro omdat de groei wordt beknot door zwakke prestaties in andere eurolanden.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 27 december 2013

Na Bill Gates stapt ook George Soros in Spaans bouwconcern

De Amerikaanse sterinvesteerder George Soros is in het kapitaal van het met schulden beladen Spaanse bouwconcern FCC (Fomento de Construcciones y Contratas) gestapt. Spaanse media melden dat de 83-jarige Amerikaan het grootste deel opkocht van het pakket van 3,8 procent dat hoofdaandeelhoudster Esther Koplowitz te koop zette.