EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 23721 tot 23725 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: donderdag 27 maart 2014

Is de koperprijsdaling een teken van een haperende Chinese economie?

De sterke daling van de prijs van koper dit jaar geeft bij velen aanleiding tot zorg over de duurzaamheid van de mondiale economische groei. In het verleden is de prestatie van de koperprijs altijd een goede indicatie geweest voor de toestand van de wereldeconomie, en daarom spreekt men nog steeds van ‘Dr. Copper’.

Koper is een onmisbaar metaal in elektrificatie en wordt op grote schaal toegepast in de bouw, infrastructurele projecten en in de automobielindustrie. Het is daarom vanouds een uitstekende graad voor groei. Nu de prijs van koper dit jaar al 13% is gedaald, doen er waarschuwingen de ronde dat de economische groei, met name die in China, aan het haperen is. Bovendien lopen de warenhuizen met opgeslagen koper steeds voller, en ook dit is een teken dat het minder gaat.

Lees verder op CD Fund.com
Geplaatst op: donderdag 27 maart 2014

Fed moet de inflatie in de gaten houden

De Amerikaanse centrale bank staat voor haar moeilijkste opgave sinds de redding van de banken enkele jaren geleden. De Fed is namelijk beginnen te taperen, wat er concreet op neerkomt dat de economische steunmaatregelen moeten afgebouwd worden.

Dat taperen is iets dat niet onderschat mag worden. Verleden zomer bleek overduidelijk dat de investeerders het zaakje niet vertrouwden. Fed-president Ben Bernanke had nauwelijks het woord taperen in de mond genomen of de markten reageerden erg paniekerig.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 27 maart 2014

'Nederland verdient flink aan globalisering'

Nederland heeft de afgelopen decennia sterk geprofiteerd van de globalisering van de wereldeconomie.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: donderdag 27 maart 2014

10 april wordt een cruciale datum voor de wereldgeschiedenis

De G8 heeft Rusland uit het clubje geschopt omdat ze 'De Krim' van OekraĂŻne hebben gestolen. Hiermee geven ze een signaal af, maar kunnen ze Rusland niet isoleren. Rusland behoort nog steeds tot de G20 en daar is er meer weerstand om Rusland uit dat clubje te zetten. Dit is op zijn beurt ook het gedroomde excuus van China om de dominantie van de VS binnen het IMF aan te pakken.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: donderdag 27 maart 2014

China voert geplande hervormingen rustig door

De Chinese Premier Li Keqiang kondigde op het National People’s Congress in de tweede helft van vorig jaar hervormingen aan, hervormingen die noodzakelijk zijn om de transitie te maken van een export- en consumentengerichte economie. Het spreekt voor zich dat dit een proces van iets langere datum is.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs