Nieuws / Artikelen met het woord

58176 artikelen gevonden. Artikel 23731 tot 23735
Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: woensdag 29 januari 2014

'Amerika is weer het land om in te investeren'

Toch hebben die positieve ontwikkelingen de sociale ongelijkheid in het Amerika niet tegen kunnen gaan. "Te veel mensen werken niet of kunnen met veel moeite slechts rondkomen. We zullen nieuwe banen moeten creëren in plaats van een nieuwe crisis'', zei Obama, verwijzend naar de 'shutdown' vorig jaar.

In zijn belangrijkste toespraak van het jaar zei de Amerikaanse president bovendien te willen blijven inzetten op het aanboren van duurzame energiebronnen en het land minder afhankelijk te maken van geïmporteerde energie.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 29 januari 2014

'Nieuwe ontslagen en bezuinigingen bij Barclays'

 Dat heeft de Britse bank woensdag bevestigd tegen televisiezender BBC. Ongeveer vierhonderd ervaren managers uit Londen en New York zouden het veld moeten ruimen.

De ontslagen komen op een eerdere ontslagronde die begin vorig jaar werd aangekondigd. Daarbij werden 1800 banen geschrapt in de zakelijke divisie en de investeringstak, waar ook de nieuwe ontslagen gaan plaatsvinden. Daarnaast schrapte Barclays vorig jaar 1900 banen bij de afdeling voor Europese consumenten.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 29 januari 2014

Nederlanders sparen fors minder

Nederlanders hebben minder zin in sparen. In de tweede helft van 2013 is er voor 7 miljard euro van spaarrekeningen afgehaald.

Bron: stopdebankiers.nl
Geplaatst: woensdag 29 januari 2014

“De wereldelite is bang voor een opstand van de massa’s”

“De wereldelite is bang van een opstand van de massa’s”. Dat citaat dat in de discussie werd aangehaald door Aron uit Duitsland vat de situatie goed samen. Het geeft aan dat de wereldelite – de kapitalisten en hun bondgenoten – bijzonder bang zijn voor de gevolgen van het besparingsbeleid en het kapitalisme in het algemeen op de overgrote meerderheid van de wereldbevolking. Ze zijn bang voor sociale uitbarstingen die hun heerschappij ter discussie stellen en de ideeën van het socialisme kunnen verspreiden onder miljarden mensen.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 29 januari 2014

Zuid-Afrikaanse centrale bank verhoogt rente naar 5,5%

De centrale bank van Zuid-Afrika heeft de rente vandaag verhoogd van 5 naar 5,5 procent. Deze ingreep komt een dag na de renteverhoging in India en Turkije. Helaas hebben de ingrepen van deze drie opkomende economieën nog niet het gewenste effect gehad. De munten verliezen vandaag opnieuw aan waarde tegenover de dollar.