Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 23741 tot 23745
Bron: gelderlander.nl
Geplaatst: maandag 23 december 2013

Maximale hypotheek 'stiekem' verlaagd

Het Nibud en het kabinet doen geheimzinnig over de aanpassing van de hypotheeknormen voor 2014. Ze lijken bang om deze impopulaire maatregel goed uit te leggen.

Huishoudens kunnen per 1 januari al snel tien- tot twintigduizend euro minder lenen voor hun woning

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: maandag 23 december 2013

Grappen uit de EU ......maar niet om te lachen

De afgelopen twee weken waren weer doorspekt met EU nieuws. Rutte die eerst glashard liegt over machtsoverdracht aan de EU, dan wat vage legalese er op loslaat (wel contract maar niet bindend…) en daarna claimt dat hij een stokje voor lidstaatcontracten heeft gestoken, was weer zo’n pareltje. Maar er was ook nieuws uit de EU dat me deed huilen van het lachen, of was het nu aan het lachen van het huilen?

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 23 december 2013

Vastgoedmarkt groeit door buitenlandse investeerders

De Nederlandse commerciële vastgoedmarkt groeit voor het eerst in jaren, dankzij de toetreding van buitenlandse investeerders. Dat schrijft vastgoedadviseur Jones Lang LaSalle in een maandag gepubliceerd rapport.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 23 december 2013

Grote industrieën in de VS die worden weggevaagd

De tijd staat niet stil en de ontwikkelingen gaan sneller dan ooit. Tien industrieën in de VS die binnen een aantal jaren tot het verleden zullen behoren. Exit ‘made in America.’

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 23 december 2013

De zes waanideeën van onze Europese leiders (volgens een eurocommissaris dan nog wel)

Vasily MaximovDe eurozone is onhoudbaar omdat er politieke conflicten gecreëerd worden met economische winnaars (kapitaalhouders) en verliezers (arbeiders, ondernemers, schuldenaars en mensen die van overheidssteun afhangen). Als de EU niet snel de ideologische visie van de ‘Maastrichtorthodoxie’ achter zich laat, is de unie daarom gedoemd om uiteen te vallen, waarschuwt eurocommissaris voor Werkgelegenheid en Sociale Zaken László Andor op Vox EU.

2013 was een jaar van stagnatie: het aantal werklozen in de EU stabiliseerde zich rond 26,6 miljoen mensen, de verwachte BBP-groei wordt voor dit jaar op 0,0% geprojecteerd en de inflatie bedraagt minder dan 1%. Toch schetst dit beeld niet het hele verhaal want tussen de ‘kern’ in het Noorden en de ‘periferie’ in het Zuiden loopt een diepe kloof die bovendien enkel verder uitbreidt.