Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 23746 tot 23750
Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 20 december 2013

Column Kees de Kort | Rutte kan gratis op vakantie in Zuid-Europa

Al voordat Zuid-Europese landen bezwaar konden maken tegen het Europese voorstel om sommige hervormingen te verplichten, zei premier Rutte dat je landen daar niet toe moet dwingen. "Gratis vakantie voor de rest van zijn leven in Zuid-Europa", zegt BNR's Kees de Kort.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 20 december 2013

Tienjaars rente in de VS kruipt weer naar de 3 procent

De tienjaars rente in de VS loopt langzaam weer op naar de 3 procent. Hoewel dit nog steeds een relatief laag niveau is, markeert die 3 procent vaak wel een correctie moment voor de beurzen.

Het is eigenlijk bijna niemand echt opgevallen, maar de afgelopen dagen is de Amerikaanse lange rente opnieuw gestegen. Het rendement van de benchmark 10-year Treasury begint weer aan een flirt met het niveau van 3 procent. Nog niets om wakker van te liggen, maar wel om de waakzaamheid te verhogen. Vergeet niet dat de Fed deze week met tapering is begonnen.

Bron: nrc.nl
Geplaatst: vrijdag 20 december 2013

Open brief Economist aan Roemenen en Bulgaren: wees welkom

Op 1 januari 2014 mogen bewoners van Roemenië en Bulgarije vrijuit door de Europese Unie reizen. In Groot-Brittannië wordt gevreesd voor een grote toename van de migratiestromen uit die landen, die vooral nadelig zou zijn voor de sociale zekerheid.

Premier Cameron kondigde daarom een reeks maatregelen aan om het krijgen van een uitkering moeilijker te maken. In de plannen worden bedelaars zelfs uitgezet. De maatregelen van Camerons regering zouden zijn genomen uit angst voor de opkomst van de eurosceptische UKIP, die inspeelt op de angst voor migratie onder het electoraat.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 20 december 2013

Dieselprijs in tien jaar met 91 procent toegenomen

Ondanks zuiniger geworden wagens is autorijden de voorbije tien jaar duurder geworden. Sinds 2002 is de prijs voor benzine met 67 procent toegenomen en die van diesel met 91 procent, terwijl de compacte gezinswagens in die periode gemiddeld 18 procent zuiniger werden en de grotere gezinswagens gemiddeld 29 procent. Dat blijkt uit onderzoek van mobiliteitsclub VAB.

Bron: koopwoningen.nl
Geplaatst: vrijdag 20 december 2013

Huizenprijzen in november gedaald met 4,7%. Wat nou afvlakking en stabilisatie??

Deze week won Selfie de bokaal voor ‘Woord van het Jaar’. Maar het had mij niet verbaasd als er een andere winnaar was uitgeroepen. Wat te denken van ‘Afvlakking’? Of ‘Stabilisatie’? Zelfs ‘Vertrouwen’ is een regelrechte winnaar. En ik weet het, ook ik heb me schuldig gemaakt aan het achteloos rondstrooien van afvlakkende huizenprijzen, stabiliserende woningmarkten en vernieuwd vertrouwen. Het zal niet voor niets geweest zijn. Maar wat blijkt? De huizenprijzen zijn in november harder gekelderd dan in oktober. Wat nou afvlakking, stabilisatie en vertrouwen!