Nieuws / Artikelen met het woord

57649 artikelen gevonden. Artikel 2376 tot 2380
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 9 maart 2017

Volgens deze analisten haalt Bitcoin de grens van $3.000 tegen het einde van het jaar

Eens was Bitcoin een ideaal middel om geld wit te wassen en criminele activiteiten mee te financieren. Nu zet de cryptomunt de financiële wereld op zijn kop. Bitcoin wordt steeds meer geaccepteerd als waardig alternatief betaalmiddel. En de prijs kan veel hoger dan de meeste mensen op dit moment durven dromen. Verschillende analisten vinden $3.000 tegen het einde van het jaar niet overdreven.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 9 maart 2017

ECB verwacht flink hogere inflatie komend jaar

De Europese Centrale Bank (ECB) verwacht dat de inflatie dit jaar zal uitkomen op 1,7 procent, fors hoger dan de eerdere voorspelling van 1,3 procent.

Dit heeft centralebankpresident Mario Draghi donderdag in een toelichting op het rentebesluit bekendgemaakt. Voor 2018 werd de voorspelling verhoogd van 1,5 procent naar 1,6 procent en de verwachting voor 2019 bleef gelijk op 1,7 procent.  

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 9 maart 2017

Grafiek: ECB had rente in 2014 al moeten verhogen

Deze week besloot de ECB de rente opnieuw ongewijzigd te laten op 0%. Ook maakte de centrale bank bekend dat de rente nog heel lang op dit historisch lage niveau zal blijven. Eigenlijk had de centrale bank de rente drie jaar geleden al moeten verhogen en nu een rente van meer dan 1,5% moeten hanteren. Dat is althans de rentestand die wordt voorgeschreven door de Taylor-regel, een theorie die in 1993 door de Amerikaanse econoom John B. Taylor beschreven werd.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 9 maart 2017

Sitting ducks

De buitenlandse interesse voor Nederlandse multinationals is mede te danken aan het monetaire beleid van Janet, Mario en consorten, zegt BNR-macro-econoom Kees de Kort.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 9 maart 2017

Europese Centrale Bank houdt rente onveranderd

De Europese Central Bank (ECB) houdt het belangrijkste renteniveau onveranderd op het historisch lage niveau van 0 procent. 

De centrale bank spreekt de verwachting uit dat de rente voor "langere tijd" op dit of zelfs een lager niveau blijft, zo meldt de ECB donderdag. Analisten hadden ook verwacht dat de centrale bank het beleid niet zou aanpassen.