Nieuws / Artikelen met het woord

57280 artikelen gevonden. Artikel 23756 tot 23760
Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 20 december 2013

'Fed bouwt steun in 2014 helemaal af'

De Federal Reserve (Fed) gaat na de eerste stap in januari waarschijnlijk bij elke beleidsvergadering de steun aan de economie verder afbouwen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 20 december 2013

Deze grafiek zegt alles over de Fed en de markten

Tapering werd deze week nog op gejuich onthaald op de aandelenmarkten. Maar daar kunnen ze misschien nog wel op terugkomen. Money Morning heeft 2 grafieken gevonden die aantonen dat QE van de Fed wel degelijk hoofdverantwoordelijk is voor de stijging van de aandelenbeurzen. U kunt wel raden wat er zal gebeuren als dit weg valt?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 20 december 2013

Peter Schiff denkt dat de problemen in de VS worden onderschat

Euro Pacific Capital CEO Peter Schiff maakte naam en faam door het voorspellen van een crash op de vastgoedmarkt die het financiële systeem zou overweldigen. Schiff kreeg gelijk, zo weten we achteraf. Daar stopt het echter niet bij, want Schiff heeft nog wel meer toekomstvisies voor ons in petto.

Daar is Peter Schiff dus weer: de huidige problemen worden volgens hem zwaar onderschat en dat op verschillende vlakken. De ernst van de problemen aan de basis van de Amerikaanse economie wordt volledig miskend. Iedereen, en dan op de eerste de plaats de politici, wil ons doen geloven dat er niets aan de hand is.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 20 december 2013

Werkloosheid bij jongeren stijgt naar 24,5 procent

De Belgische jeugdwerkloosheid is in het derde kwartaal gestegen naar 24,5 procent. Dat blijkt uit cijfers die de federale overheidsdienst economie vandaag heeft bekendgemaakt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 20 december 2013

Japan lokt currency wars uit

Japan staat voor het moment van de waarheid. Eerste minister Shinzo Abe heeft hoog ingezet in het spel om de deflatie de nek om te draaien. Het monetaire beleid dat hij samen met zijn centrale bank heeft uitgewerkt, is zonder meer ambitieus te noemen. ‘Abenomics’ zal zich echter nog steeds moeten bewijzen.