Nieuws / Artikelen met het woord

58142 artikelen gevonden. Artikel 23761 tot 23765
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 27 januari 2014

'Siberië telt meer inwoners dan Tokio en we hebben allen verschillende levenspartners'... de wereld in 2114

Hoe zal de wereld er uit zien in 2114, binnen 100 jaar, dus? Die vraag legde Ignacio Palacios-Huerta, een econoom verbonden aan de London School of Economics voor aan tien collega-economen. Hun bevindingen bundelde hij in het boek ‘In 100 Years: Leading Economists Predict the Future’. In de Financial Times somt Simon Kuper een aantal interessante hypotheses op:

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 27 januari 2014

ECB staat klaar om QE boven te halen

In Europa is momenteel de dreiging het grootste om ten prooi te vallen aan deflatie. Maar bij de ECB liggen ze daar momenteel nog niet wakker van. Mario Draghi liet in Davos dan ook weten dat de ECB bereid is om deflatie te bestrijden door het opkopen van pakketjes leningen aan bedrijven en huishoudens. Er komt dus een soort van QE in Europa, er is echter nog een klein probleem.

Bron: wordpress.com
Geplaatst: maandag 27 januari 2014

Vraag naar gouden munten is enorm

De Austrian Mint, producent van de bekende gouden Wiener Philharmoniker, draait 24 uur per dag om de enorme vraag naar gouden munten te beantwoorden. Het munthuis heeft extra medewerkers ingehuurd en een extra shift toegevoegd aan het productieproces. De vraag is zo groot dat de uitbreiding niet voldoende is. Vorig jaar verkocht het munthuis al 36% meer dan in 2012.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 27 januari 2014

De geschiedenis van QE in een grafiek

Quantitative easing door de Federal Reserve begon bijna 5 jaar geleden. En zoals dat met dergelijke maatregelen gaat, was het 5 jaar geleden ook een tijdelijke maatregel. Ondertussen passeerden QE 1, een verlenging van QE 1, QE 2, operatie twist en QE 3 de revue. Na 5 jaar zijn we dan ook op het punt gekomen dat QE afgebouwd gaat worden, zelfs voor de Federal Reserve is het genoeg geweest.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 27 januari 2014

Google blijft in hoog tempo bedrijven overnemen

Google heeft de smaak van het acquireren van bedrijven duidelijk te pakken. Dit weekend was het opnieuw raak. Het bedrijf koopt een start-up actief in de artificiële intelligentie met de welluidende naam DeepMind.

Opnieuw een acquisitie van Google, ditmaal van de in Londen gevestigde start-up DeepMind. Volgens technologie website Re/code heeft Google $400 mio neergeteld voor het in private handen zijnde bedrijf. Een bescheiden bedrag vergeleken bij de vorige acquisitie, nog geen twee weken geleden. Voor dat bedrijf, Nest Labs, telde Google $3,2 mrd neer. En een maand daarvoor kocht het bedrijf ook al Boston Dynamics, producent van indrukwekkende robots.