Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 23776 tot 23780
Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 9 januari 2014

'Wanbetalingen op hypotheken blijven beperkt'

Zolang de werkloosheid en de rente niet sterk stijgen, zullen de betalingsproblemen in Nederland volgens Moody's slechts licht toenemen. Volgens het ratingbureau blijft het aantal wanbetalingen daardoor lager dan in andere Europese landen.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 9 januari 2014

Top tien geopolitieke spanningen 2014

Naast de verschillende economische problemen in de wereld zijn er ook  nog geopolitieke ontwikkelingen die we dit nieuwe jaar zeker in de gaten moeten houden. De gevolgen van geopolitiek kunnen wel eens groter kunnen zijn dan we denken. Laten we de tien grootste gevaren voor de geopolitieke stabiliteit eens nader

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 9 januari 2014

Grieken houden zich aan verplichtingen

Griekenland houdt zich aan zijn verplichtingen en zal de verstrekkers van noodkredieten niet vragen een deel van hun leningen weg te strepen. Dat stelde de Griekse vicepremier Evangelos Venizelos woensdag bij de officiële aanvang van het voorzitterschap van de Europese Unie, dat Griekenland het komende halfjaar vervult.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 8 januari 2014

Fed blijft voorzichtig bij afbouw van steun

Dat blijkt uit de woensdag gepubliceerde notulen van de meest recente beleidsvergadering van het Amerikaanse stelsel van centrale banken (de Fed).

De Fed besloot bij die bijeenkomst deze maand te beginnen met de afbouw van zijn steunmaatregelen. Die bestonden er tot op heden uit dat de Fed maandelijks voor 85 miljard dollar aan obligaties opkoopt van banken. Vanaf deze maand wordt dat bedrag verlaagd tot 75 miljard dollar.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 8 januari 2014

Waarom zwijgen de traditionele media over wat er aan de Amerikaanse Westkust gaande is?

In de Verenigde Staten is beroering ontstaan over de video ‘Fukushima radiation hits San Francisco?’ die op kerstavond op YouTube is gepost en waarin een onbekende man minutenlang de nucleaire straling opmeet aan de hand van een Geigerteller.  Het filmpje duurt zo’n zeven minuten en op sommige momenten bereikt de straling ruim 150 tellen per seconde, tot vijf keer het normale niveau. De beelden zijn gemaakt in Pacifica State Beach, een kustplaats op zo’n 30 minuten rijden van downtown San Francisco.