Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 23791 tot 23795
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 19 december 2013

Goud bevindt zich in dezelfde situatie als aandelen in 2009

Sinds 2002 steeg de goudprijs met 260 procent, of 23,6 procent per jaar. Sinds 2002 steeg de Dow Jones ongeveer 60 procent, of 5,5 procent per jaar. Lange termijn beleggers waren dus nog steeds beter af in goud dan in aandelen. Sinds 2011 is het plaatje echter helemaal omgekeerd. Maar goud is zo goedkoop en gehaat, dat het zich in dezelfde situatie bevindt als aandelen in 2009.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 19 december 2013

Column Kees de Kort | Hoe goed gaat het dan?

Als Fed-voorzitter Ben Bernanke iets gaat doen, dan is het een voorzichtige stap, voorspelde BNR's Kees de Kort gisteren. En zie daar, hij kreeg nog gelijk ook. "Het is ondertussen wel bekend hè; vanaf januari kopen ze iets minder obligaties."

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 19 december 2013

Het drama Frankrijk in 4 grafieken

Terwijl her en der in Europa economische hervormingen langzaam hun vruchten afwerpen, is er één land dat steeds verder achterop raakt: Frankrijk. Z24 brengt de treurnis in beeld.

De achilleshiel van de Fransen is het gebrek aan concurrentiekracht. Vorige maand kreeg het land nog een waarschuwing van de OESO om de oren omdat het achterloopt met het hervormen van de economie.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 19 december 2013

Geruchten over manipulatie op de goud markt worden steeds sterker

Met goud gebeurt er van alles wat niet helemaal pluis lijkt. In Londen wordt momenteel een onderzoek gevoerd naar manipulatie van de goudprijs. Enkele grootbanken hebben mogelijk de goud prijs de richting uitgestuurd die ze zelf graag hadden zien inslaan.

De manipulatie zou er ongeveer als volgt uitgezien kunnen hebben: de banken plaatsten verkooporders op dagen dat de liquiditeit relatief gering was. Relatief kleine verkooporders volstonden dan om de goudprijs omlaag te duwen waardoor meer verkooporders werden uitgelokt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 19 december 2013

Let op! Tapering is geen verstrakking!

De Federal Reserve heeft laten weten dat het zijn aankoopprogramma van $ 85 miljard per maand zal verminderen naar $ 75 miljard. Daar staat tegenover dat ze zich ertoe verbindt om de rentevoet veel langer op 0 % te houden, zelfs als de werkloosheidsgraad zou dalen tot 6,5 procent. Van een strakker monetair beleid kan je dan moeilijk spreken, tapering is geen verstrakking.