Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 23791 tot 23795
Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 8 januari 2014

Werkloosheid Italië stijgt naar recordniveau

De werkloosheid in Italië is in november gestegen tot een recordniveau van 12,7 procent van de beroepsbevolking, van 12,5 procent een maand eerder. 

Bron: ftm.nl
Geplaatst: woensdag 8 januari 2014

De Vergeten Vastgoedbubbel

In de jaren ’70 maakte Nederland ook al eens een vastgoedhausse en krach mee. Wat gebeurde er toen precies?

Recentelijk publiceerde de Volkskrant een artikel waarin de woningmarktcrisis van de jaren ’70, al dan niet geïnspireerd door onderstaand artikel, onder de aandacht werd gebracht. Twee jaar geleden schreef ik dit artikel op mijn blog over die crisis. Wie alle voetnoten wil lezen, wordt doorverwezen naar de PDF van het artikel. 

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: woensdag 8 januari 2014

Werklozen door het lint aan balie UWV

Wanhopige werklozen belagen steeds vaker het UWV. Het aantal persoonlijke bedreigingen en intimidaties tegen het personeel van de uitkeringsinstantie is vorig jaar verdubbeld en steeds vaker moet de rechter er aan te pas komen om een contactverbod op te leggen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 8 januari 2014

IMF ziet toekomst wereldeconomie iets zonniger in

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) gaat zijn groeivoorspellingen voor de wereldeconomie weer verhogen. Dat zei IMF-voorzitter Christine Lagarde gisteren tijdens een conferentie in Kenia. De verhoging zal in de komende drie weken plaatsvinden, citeerde de BBC Lagarde.

Bron: stopdebankiers.nl
Geplaatst: woensdag 8 januari 2014

Banken blijven het volk manipuleren ook in 2014

Manipulaties met Libor, Euribor, gesecuritiseerde hypotheek gedekte beleggingen, metaal goederenopslag, zilver en goud, en vrijwel alles van waarde, hebben hun vruchten afgeworpen. HSBC was winstgevend met bijna $ 700 miljard mede door het witwassen van geld voor terroristen en drugskartels. “De zes grootste banken in de Verenigde Staten – JP Morgan Chase, Bank of America, Citigroup, Wells Fargo, Goldman Sachs en Morgan Stanley – zijn gezamenlijk 37% groter geworden sinds de recessie in 2007 die zij zelf hebben veroorzaakt. Het Amerikaanse bankensysteem heeft $ 14.400 miljard aan totale activa. Deze zes grootste banken bezitten hiervan 67%.” De werkelijkheid is dat deze instellingen nauwelijks nog banken zijn.