Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 2381 tot 2385
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 8 februari 2017

Lagere kapitaalbuffers in zicht

Een van de redenen waarom de bankencrisis ontstond in 2008, was de te kleine buffers die banken aanlegden om het hoofd te kunnen bieden aan financiële turbulentie.

Sindsdien zijn de voorwaarden en regels aangescherpt. De akkoorden van Basel III en Basel IV bepleiten hogere kapitaalratio’s. Dit alles laat onverlet dat we echter nog steeds in een systeem van ‘fractional-reserve banking’ zitten, waarbij slechts een klein deel van het geld/kapitaal in het bezit van de bank blijft, zonder uitgeleend en doorverkocht te worden.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 8 februari 2017

India: Economie in 2040 groter dan Amerikaanse

India is de snelst groeiende economie op aarde en wordt tegen 2040 ook de op China na grootste economie ter wereld door de Verenigde Staten achter zich te laten. Dat staat te lezen in het rapport “The World in 2050,” van adviesbureau PwC. Volgens de consultant zal India’s bbp in 2040 dat van de VS overtreffen, gebaseerd op koopkrachtpariteit ( d.w.z. rekening houdende met de verschillende prijsniveaus in verschillende landen).

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 8 februari 2017

Stemt Zwitserland zondag tegen de multinationals?

In Zwitserland moet de bevolking zondag met een referendum beslissen over het toekomstige fiscale regime dat aan multinationals zal worden opgelegd.

De Zwitserse kiezers worden daarbij echter voor een moeilijke keuze geplaatst.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 8 februari 2017

Bitcoin vecht terug!

In 2016 werd de Bitcoin voor het tweede jaar op rij verkozen tot de best presterende valuta van het jaar. Het jaar 2016 was voor de Bitcoin-beleggers een uitzonderlijk jaar, want in dat jaar wist de Bitcoin ruim 120% in waarde te stijgen. Ook tijdens de eerste dagen van dit nieuwe beursjaar wist de digitale munt goede zaken te doen door in een paar dagen tijd met 20% te stijgen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 8 februari 2017

Europa stelt zich soepeler op tegenover China

Europa reageert indirect op het protectionistische beleid van de Amerikaanse president Donald Trump door de handelsrelatie met China wat minder streng te maken. De huidige maatregel tegen de overspoeling van de Europese markt met goedkope Chinese zonnepanelen werd deze week door de Commissie herbekeken.