Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 2381 tot 2385
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 8 maart 2017

Wat zegt de Dow Jones / Goud ratio?

Vorig jaar wist de goudprijs een stevige bodem neer te zetten en sinds dat moment zijn we enkele tientallen procenten in waarde gestegen. Overigens was deze stijging ook wel gewenst, want de goudmarkt zat al sinds het jaar 2011 gevangen in een Bear Market. Die tijd lijkt voorlopig achter onze rug te liggen.

De Dow Jones index weet sinds het jaar 2009 al goede zaken te doen. Vorige week werd de grens van 21.000 punten nog doorbroken en daarnaast hadden we te maken met een winstreeks van 12 handelsdagen achter elkaar waarbij de Dow Jones index wist te sluiten met een nieuwe recordkoers. De Dow Jones / Goud ratio is echter op een belangrijk punt terecht gekomen.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: woensdag 8 maart 2017

Waarom is goud vrijgesteld van btw?

Heeft u zich wel eens afgevraagd waarom u geen btw betaalt over de aankoop van gouden munten of goudbaren, terwijl u wel belasting betaalt voor andere metalen als zilver, platina en palladium? Wat is de gedachte achter deze vrijstelling? En waarom geldt deze uitsluitend voor goud? In dit artikel geven we meer uitleg over het hoe en waarom van deze btw vrijstelling voor goud.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 8 maart 2017

BOEM!!! Trump-effect creëerde 298.000 jobs in februari

Amerikaanse bedrijven hebben in februari 298.000 nieuwe jobs gecreëerd, ruim 100.000 meer dan analisten hadden verwacht. Opmerkelijk is de verschuiving van nieuwe jobs in de dienstensector naar jobs in meer traditionele sectoren. Zo kwamen er 106.000 banen bij in de productiesector, 66.000 in de bouw en 8.000 in de mijnbouw.

Februari is de eerste volledige maand onder president Donald Trump, die heeft beloofd ‘s lands verouderde infrastructuur herop te bouwen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 8 maart 2017

4 nieuwe quotes van Warren Buffett die iedere belegger gelezen moet hebben

Regel 1: verlies nooit geld, Regel 2: denk altijd aan regel 1. Het is een van de bekendste quotes van Warren Buffett. Maar ieder jaar komen er wel enkele nieuwe quotes bij die beleggers van buiten moeten leren. Het orakel van Omaha is niet alleen een uitzonderlijke belegger, Buffett is ook een uitzonderlijke leermeester. Ben jij een goede leerling?

Dit zijn de quotes die je zou moeten onthouden uit de meest recente nieuwsbrief die Warren Buffett schreef aan de aandeelhouders van Berkshire Hathaway.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 8 maart 2017

De pijnlijke waarheid over rijk worden dat niemand wil horen

De mens droomt er altijd van om rijk te worden. Dat slechts een kleine minderheid daar in slaagt, is te danken aan het feit dat veel mensen 1 ding verkeerd doen. De pijnlijke waarheid om rijk te worden die niemand wil horen is dat je er alleen maar in zal slagen wanneer je voor jezelf werkt. Wanneer je voor iemand anders werkt, is de kans op financiële rijkdom bijzonder klein.

Uiteraard zijn er uitzonderingen hier en daar, maar je eigen bedrijf oprichten is bijna de enige mogelijkheid om écht rijk te worden. Tegenwoordig ben je al niet meer rijk met een vermogen van €1 miljoen. Miljonairs zijn de nieuwe middenklasse. Echt rijk worden, daar heb je al €10 miljoen voor nodig.