Nieuws / Artikelen met het woord

57296 artikelen gevonden. Artikel 23801 tot 23805
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 19 december 2013

Krijgt China nog spijt voor zijn ban op Bitcoins?

China heeft duidelijk een haatliefde verhouding met Bitcoin. China wil duidelijk de controle bewaren over zijn financieel systeem. Via Bitcoin kwamen de Chinezen in de mogelijkheid om kapitaal tussen de mazen van het net uit China te krijgen. China kon dan ook niet anders dan maatregelen nemen tegen de opmars van Bitcoin. Maar daar kan het later mogelijk nog spijt van krijgen zegt

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 19 december 2013

Mathijs Bouman: werkloosheid daalt door tevreden parttimer

De werkloosheid daalt. In november waren er 21.000 minder mensen werkloos. Dat is 8,2 procent van de beroepsbevolking.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek, die deze cijfers donderdag publiceerde, heeft echter een ontnuchterende verklaring voor de daling. “Deze daling van de werkloosheid hangt samen met een toename van het aantal mensen dat zich terugtrekt van de arbeidsmarkt.”

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 19 december 2013

De Spaanse schuldencrisis in één grafiek gevat

In de zomer van 2012 zei ECB-president Draghi dat hij alles zou doen om de euro te redden. Dat was op het moment dat de rente op Spaanse staatsobligaties bijna de beruchte 7% aantikte. Sindsdien worden de risico's op Spaans schuldpapier steeds lager geprijsd door de financiële markten, terwijl het aantal slechte leningen op Spaanse bankbalansen nog steeds toeneemt...

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 19 december 2013

Goud bevindt zich in dezelfde situatie als aandelen in 2009

Sinds 2002 steeg de goudprijs met 260 procent, of 23,6 procent per jaar. Sinds 2002 steeg de Dow Jones ongeveer 60 procent, of 5,5 procent per jaar. Lange termijn beleggers waren dus nog steeds beter af in goud dan in aandelen. Sinds 2011 is het plaatje echter helemaal omgekeerd. Maar goud is zo goedkoop en gehaat, dat het zich in dezelfde situatie bevindt als aandelen in 2009.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 19 december 2013

Column Kees de Kort | Hoe goed gaat het dan?

Als Fed-voorzitter Ben Bernanke iets gaat doen, dan is het een voorzichtige stap, voorspelde BNR's Kees de Kort gisteren. En zie daar, hij kreeg nog gelijk ook. "Het is ondertussen wel bekend hè; vanaf januari kopen ze iets minder obligaties."