Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 23831 tot 23835
Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 14 januari 2014

Column Kees de Kort | Vooruit dan maar

De Amerikaanse economie is een optelsom van plusjes en minnetjes, zegt BNR's Kees de Kort. De afgelopen weken hebben de minnetjes gedomineerd. "Maar gisteren waren er toch een paar plusjes. Met name de ontwikkeling van het Amerikaanse begrotingstekort gaat helemaal de goede kant op."

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 14 januari 2014

Documentaire: Debt

De Universiteit van Groningen publiceerde afgelopen zomer een interessante video over ons geldsysteem. In vier video's van ongeveer een kwartier legt monetair en financieel econoom Dirk Bezemer uit hoe ons geldsysteem werkt en waardoor economische bubbels ontstaan. Een aanrader!

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 14 januari 2014

Minimuminkomen VS steeds schraler

In de Verenigde Staten blijft het minimuminkomen ver achter. Was het minimumloon in 1960 nog 47% van het modale inkomen, nu is dat nog maar 37%. Gecorrigeerd voor inflatie is het minimum anno 2013 zelfs lager dan in 1960. Waren de laagste inkomens even hard gestegen als die van de top 1%, dan was het minimumloon drie keer zo hoog geweest als het nu is.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 14 januari 2014

Tekort Griekse overheid daalt stevig

Het tekort van de centrale Griekse overheid is vorig jaar geslonken tot 5,3 miljard euro. Dat meldde het Griekse ministerie van Financiƫn dinsdag op basis van voorlopige cijfers.

Bron: goudbubbel.nl
Geplaatst: dinsdag 14 januari 2014

DNB wijst WOB verzoeken af om openheid van zaken te geven over Nederlands goud

Al is de bubbel het afgelopen jaar behoorlijk leeggelopen, toch blijft goud altijd een interessant onderwerp om te volgen. Zo ook vandaag weer een bericht op de website van SilverDoctors waarin duidelijk wordt gemaakt hoeveel moeite de Nederlandsche Bank doet om de locaties van de goudreserves van Nederland onder de pet te houden.