Nieuws / Artikelen met het woord

57310 artikelen gevonden. Artikel 23831 tot 23835
Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 19 december 2013

De helft van alle bitcoins is in handen van 927 eigenaars en een daarvan is... de FBI

Toen de FBI in september de online drugsmarkt Silk Road opdoekte, nam het de Bitcoins in beslag die eigendom waren van Dread Pirate Roberts — de beheerder van de illegale online marktplaats -, een Amerikaan wiens echte naam Ross Ulbricht zou zijn.

De inbeslagname ontlokte veel discussie over de toekomst van de Bitcoin, ‘s werelds populairste digitale munt, maar had ook een onvoorzien neveneffect: de FBI werd plots eigenaar van ‘s werelds belangrijkste Bitcoinportefeuille.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 19 december 2013

Bernanke kondigt begin van einde aan van tijdperk van goedkoop, artificieel geld

Met de beslissing van de Amerikaanse centrale bank (Fed) om haar obligatieaankopen te verminderen van 85 tot 75 miljard dollar per maand komt een einde aan een nooit gezien tijdperk van goedkoop geld. De voorbije 5 jaar heeft de Fed met stimulusprogramma’s ruim 4.000 miljard dollar in de Amerikaanse economie gepompt. Volgens Ben Bernanke, de voorzitter van de Fed, is het moment aangebroken om de activa-aankopen ‘lichtjes te verminderen, rekening houdend met de verbeterende arbeidsmarkt.’

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 19 december 2013

EU-landen akkoord over saneringsfonds banken

Er komt een gezamenlijk Europees saneringsfonds en autoriteit bij de ontmanteling voor banken.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 19 december 2013

Bernanke brengt Wall Street op nieuw record

De beurzen op Wall Street zijn vandaag op een nieuwe recordhoogte geëindigd, nadat bekendraakte dat de Amerikaanse centrale bank slechts in beperkte mate het stimulusprogramma afbouwt. Dat zal gebeuren vanaf januari.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 18 december 2013

Fed begint in januari met afbouw steunbeleid economie VS

Het Amerikaanse stelsel van centrale banken, de Federal Reserve, gaat in januari beginnen met de afbouw van het steunbeleid.