Nieuws / Artikelen met het woord

57310 artikelen gevonden. Artikel 23836 tot 23840
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 18 december 2013

Hiertoe heeft de Fed besloten

De laatste FOMC meeting van de Fed voor 2013 zit erop. Aan het lange wachten is inmiddels een einde gekomen. De Amerikaanse centrale bank had de financiële markten het volgende te melden.

De Federal Reserve heeft de financiële markten behoorlijk in spanning gehouden. Maar zojuist dan de beslissing over het omstreden quantitative easing programma en het veelbesproken ‘tapering.’ Tijdens de laatste FOMC meeting van 2013 is besloten. De rente zal ‘uitzonderlijk laag blijven tot de werkloosheid tot ruim beneden de 6,5 procent is gezakt’ (huidige werkloosheid: 7,0 procent).

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 18 december 2013

Goud blijft de gemoederen bezig houden

Op de markt voor edelmetalen en dan vooral bij goud doen zich nog steeds forse bewegingen voor zonder dat iemand door een sluitende reden voor kan voorleggen. Vast staat alleen dat zowel de goud- als de zilvermarkt regelmatig door een grote verkoopgolf worden geteisterd. Het betreft steeds grote verkooporders die de prijzen onvermijdelijk doen dalen.

Jim Rogers verklaarde in een interview met BullionVault waarschijnlijk te weten wat er met de goud- en zilverprijs aan de hand is. Hij kijkt daarbij op de eerste plaats naar India, een land dat bekend stond om de grote voorliefde voor goud en andere edelmetalen.

Bron: emerce.nl
Geplaatst: woensdag 18 december 2013

Bitcoin krijgt weer klappen

De waarde van de Bitcoin is verder getuimeld naar 330 euro nu China vandaag de handel in de virtuele munt volledig heeft stilgelegd. De grootste Chinese wisseldienst mag de Chinese yuan niet meer inruilen voor Bitcoin.

De koers gleed bij de grootste wisseldienst Mt Gox van 550 euro dinsdag naar 330 euro nu. Begin december verbood de Chinese centrale bank reeds financiële instellingen om transacties in de virtuele munt Bitcoin af te handelen. Daardoor raakte de koers ook al in een vrije val. De handel door particuliere gebruikers werd toen nog ongemoeid gelaten. Chinese gebruikers kunnen nu nog wel hun eigen bitcoins inwisselen voor de yuan. Diverse Chinese onlinebedrijven waren al gestopt met het accepteren van bitcoins.

Bron: debitcoin.org
Geplaatst: woensdag 18 december 2013

Topondernemer Van der Chijs positief over Bitcoin China, kritisch over BTC hippiecultuur

Paul Buitink van debitcoin.org praat met Marc van der Chijs, voormalig serie-ondernemer in China en nu managing partner bij Cross Pacific Capital Partners in Vancouver, Canada. Marc was onder meer oprichter van het Chinese equivalent van Youtube, genaamd Tudou, en is begin december door het blad Management Team uitgeroepen tot 1 van de 33 meest succesvolle Nederlandse leiders wereldwijd.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 18 december 2013

Meer dan 17 feiten om van achterover te vallen

Het gaat goed in de Verenigde Staten, zo goed zelfs dat ze voorspellen in een nieuw tijdperk te zitten. The Economic Collapse is het daar niet altijd mee eens. Deze keer verzamelde het .. feiten die de opmars van de Verenigde Staten enigszins in een ander daglicht plaatsen: