Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 23846 tot 23850
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 17 december 2013

Goud kan herstellen via short covering

De goudprijs doet het niet onaardig de laatste dagen. Dit heeft vermoedelijk veel te maken met institutionele beleggers die eieren voor hun geld kiezen en hun short posities afbouwen. We staan vlak voor een belangrijke beslissing van de Fed, maar de kans op 'tapering' wordt niet echt hoog ingeschat waardoor de goudprijs wat van zijn verliezen zou kunnen terugnemen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 17 december 2013

Of je nu wil of niet, Bitcoin is er en zal er ook blijven

Zelden waren voor- en tegenstanders over een bepaalde munt zo verdeeld. De ene voorspelt een prachtige toekomst voor Bitcoins - de andere voorspelt een ware martelgang voor Bitcoins. Zoals met alles, ligt de waarheid vermoedelijk in het midden. Of we het nu leuk vinden of niet, Bitcoin is er en zal meer dan waarschijnlijk blijven.

Bron: blogspot.nl
Geplaatst: dinsdag 17 december 2013

Instortend Amerika: 102 miljoen zonder werk, steden met 60% kinderarmoede

De Verenigde Staten zinken maandelijks verder weg in wat met het oog op de statistieken een nieuwe Grote Depressie kan worden genoemd. Onder president Obama is er een tot op het bot verdeelde samenleving ontstaan die een explosie van geweld en armoede meemaakt. Tegelijkertijd nemen de met biljoenen belastinggeld geredde megabanken meer risico's dan ooit.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 17 december 2013

Let goed op de 10-year US Treasuries!

De obligatiemarkten, en dan vooral deĀ 10-year US Treasuries, zijn een factor waar in de komende maanden terdege rekening mee gehouden zal moeten worden. Bijna onmerkbaar zijn de obligatiekoersen aan het dalen, waarbij we ons uiteraard hoofdzakelijk baseren op het gedrag van de benchmark 10-year US Treasuries.

De drempel van 3 procent is bij die benchmark 10-year US Treasuries wel degelijk belangrijk. Een eerste poging om voorbij die drempel te raken is enkele weken geleden mislukt. Maar sindsdien werd de stijgende trend opnieuw opgepakt en een volgende keer kan het wel prijs zijn.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 17 december 2013

Griekenland krijgt nieuwe hulpschijf van 1 miljard euro

Omdat het aan vier vooropgestelde doelstellingen voldoet, krijgt Griekenland later deze week zijn volgende schijf noodhulp van 1 miljard euro. Dat heeft Jeroen Dijsselbloem, de voorzitter van de Eurogroep, aangekondigd.