Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 2386 tot 2390
Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 8 maart 2017

Slechts 88 vrouwelijke ondernemers mogen zich miljardair noemen: dit zijn de rijkste ter wereld

Vrouwendag

'Selfmade vrouwen', of vrouwen die de touwtjes zelf stevig in handen genomen hebben én er flink hun boterham mee verdienen. Wereldwijd zouden er 88 zijn die op hun rekening meer dan één miljard dollar hebben staan. Dat blijkt uit cijfers van Hurun Report dat sinds de jaren 90 lijsten met de allerrijksten publiceert. Opvallend: twee derde van die vrouwelijke ondernemers komt uit China, gevolgd door de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 8 maart 2017

‘Totale instorting Islamitische Staat is een kwestie van dagen’

Het Iraakse leger staat op het punt de Islamitische Staat te verslaan. De Irakezen hebben de voorbije dagen grote progressie geboekt en zijn er in geslaagd het westelijk gedeelte van Mosoel – het laatste bolwerk van de terreurgroep – te heroveren. Op 7 maart konden eenheden van het Iraakse leger naast het bekende museum en de oude stad van Mosoel ook het regeringsgebouw innemen. De luchthaven kwam vorige week al terug in handen van de Irakezen en ook alle toegangswegen naar de stad – waar Abu Bakr al-Baghdadi, de leider van de Islamitische Staat, in 2014 het kalifaat uitriep – zijn opnieuw in regeringshanden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 8 maart 2017

Kan ECB de Eurozone nog redden bij volgende crisis?

Niet enkel de politieke beleidsmakers in Europa maken zich zorgen maar ook de economen werkend bij de ECB gaan vermoedelijk een hard jaar tegemoet nu tal van belangrijke gebeurtenissen voor de deur staan. De vraag wat velen zich amper durven stellen is echter als de ECB nog genoeg marge heeft om in te grijpen als één van deze gebeurtenissen op een nachtmerrie zou uitdraaien…

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 8 maart 2017

Deutsche Bank ziet eindelijk licht aan einde van tunnel

Deutsche Bank, één van de zogenaamde systeembanken in de Eurozone kampt reeds enige tijd met financiële problemen. Er komt nu echter wel licht aan de horizon waarbij Deutsche Bank aangekondigde het kapitaal te willen versterken met ongeveer 8 miljard Euro.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 8 maart 2017

Bitcoin nog dit jaar boven de 2500 USD?

De virtuele munt Bitcoin heeft reeds een verleden van hoogtes en laagtes maar is de laatste tijd toch op weg te zijn naar nieuwe hoogtes. Waar de munt jaren geleden nog aan te kopen was aan redelijke prijs kan deze volgens sommige analisten nog dit jaar stijgen tot maar liefst 3000 USD.