Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 23851 tot 23855
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 17 december 2013

5 redenen waarom zilver kan verdubbelen in 2014

Bijna een jaar geleden stelde Apple de leveringen van de 27-inch iMac met 4 weken uit. Officieel werd er nooit een reden gegeven voor het uitstel, maar in de wandelgangen was te horen dat er een tekort was aan industrieel zilver in China. De opmars van het zilververbruik bij Apple en andere technologiegiganten staat in schril contrast met de dalende zilverprijs. Daarom dat 

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: dinsdag 17 december 2013

'Bitcoinmiljonair' economisch woord van het jaar

Bitcoin is de digitale valuta die de afgelopen maanden explosief in waarde steeg. Doordat enkele bezitters van de virtuele munt hier veel geld aan verdienden, ontstond het woord.

Onlangs uitte oud DNB-president Nout Wellink forse kritiek op de in waarde stijgende bitcoin. Hij vergeleek het met de Nederlandse Tulpenmanie uit de zeventiende eeuw. "Toen kreeg je tenminste nog een tulp. Nu krijg je niks", zei Wellink. 

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 17 december 2013

Crisis eurozone laat nog jaren diepe littekens na

Europa is op weg naar herstel, maar de crisis laat diepe littekens na. Ondanks tekenen van stabilisering blijft de groei laag en de werkloosheid hoog. Dat voorspelt onderzoeksbureau

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 17 december 2013

S&P zal ratings landen weer verlagen

Standard & Poor's (S&P) verwacht in 2014 meer ratings van landen te verlagen dan te verhogen. Dat stelde de kredietbeoordelaar dinsdag.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: dinsdag 17 december 2013

Zwitserland wil transparantie goudmarkt vergroten

Zwitserland wil de transparantie in de goudmarkt vergroten. Met ingang van 2014 moet er nauwkeurig worden bijgehouden uit welke landen goud geimporteerd wordt en naar welke landen het geexporteerd wordt. Er wordt nog steeds goud verwerkt dat afkomstig is van dubieuze bronnen en daar wil de Zwitserse overheid een einde aan maken.