Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 23861 tot 23865
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 6 januari 2014

Zwitserse centrale bank 'verliest' miljarden op goudvoorraad

Zwitserland verloor in 2013 miljarden euro's op haar goudreserve, waardoor ze geen dividend mag uitkeren aan de regering en de regionale overheden. Steeds meer centrale banken boeken goud naar de marktprijs en zagen daarom hun bezit in 2013 in waarde afnemen. Maar hoe vervelend is dat, aangezien veel centrale banken toch niet de intentie hebben goud te verkopen?

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 6 januari 2014

Voorspellingen economie 2014 Weiss Research

Het team van Money and Markets vergaderde twee volle dagen en kwamen tot volgende conclusies en voorspellingen voor 2014 en volgende jaren: De overheden van de grootste landen ter wereld hebben met hun ingrijpen de normaliteit verkracht.

Er bestaat door de beslissingen van de monetaire macht geen normale markt, ofwel vraag en aanbod, meer. Daar hebben de stimuleringen wel voor gezorgd. De Fed zal iets minder obligaties aankopen vanaf 2014. In eerste instantie 10 miljard per maand minder. Er blijft nog altijd $75 miljard per maand over, al zal dit naar alle waarschijnlijkheid verder worden afgebouwd, meer tapering dus.

Bron: cio.nl
Geplaatst: maandag 6 januari 2014

Nemen machines miljoenen banen in?

Achtergrond - Voor we het weten, hebben slimme machines miljoenen banen van IT'ers ingepikt. Is deze inktzwarte voorspelling van Gartner voor 2019 een reële bedreiging of bangmakerij?

Bron: ad.nl
Geplaatst: maandag 6 januari 2014

knokken om een baan

Tot 2024 zullen werknemers op de Nederlandse arbeidsmarkt moeten knokken om banen. Dat blijkt uit een onderzoek van ABN AMRO. Vooral vanwege de stijgende pensioenleeftijd blijft de beroepsbevolking tot 2024 groeien, schrijft de Volkskrant.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 6 januari 2014

Contrair zijn is niet fijn

Contraire beleggers en contraire sites krijgen soms bakken kritiek, maar eens het gelijk bewezen is - hoor je daar nog weinig over. Contraire beleggers krijgen altijd kritiek omdat ze meestal tegen de markt in handelen. De massa weet het namelijk altijd het beste, niet?Laten we het voorbeeld nemen van Bitcoin.