Nieuws / Artikelen met het woord

57285 artikelen gevonden. Artikel 23871 tot 23875
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 17 december 2013

Goudmijnen naderen bodem

Goudmijnen worden over dezelfde kam geschoren als de goudprijs, maar terwijl er voor de goudprijs technisch gezien nog ruimte is om verder te dalen - lijken de goudmijnen op een bodem af te stevenen. Het is dan ook belangrijk om een onderscheid te maken, het is niet omdat de goudprijs daalt - dat goudmijnen ook moeten dalen. Historisch gezien herstellen goudmijnen zelfs enkele maanden voor de goudprijs.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 17 december 2013

'VS bereiden historische geopolitieke ommekeer voor'

De wereld staat voor een politieke ommekeer die wordt ingegeven door de energie-'boom' in de Verenigde Staten. Is Amerika sinds de zeventiger jaren van vorige eeuw afhankelijk geweest van olie die uit het Midden-Oosten kwam en heeft het daar vier decennia lang zijn internationale politiek op afgestemd dan staan we vandaag voor een politieke ommekeer waarvan de gevolgen amper duidelijk zijn.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 17 december 2013

Sterke euro dreigt Europese beurzen af te remmen

De Europese beurzen liggen goed op koers, ze zouden in 2014 wel eens de fakkel van Wall Street kunnen overnemen. Maar voorzichtigheid blijft geboden: de koers van de euro blijft maar stijgen en laat zich door niets of iemand tegen houden. Een te sterke euro kan de exportpositie van onze bedrijven ondermijnen.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 17 december 2013

Ons pensioenstelsel in een paar minuten uitgelegd

Als we op de huidige manier doorgaan is er voor de jongeren van nu straks helemaal geen pensioen meer over. Daar verandert een gemanipuleerde rekenrente niets aan. Deze video legt het in begrijpelijke taal in minder dan even minuten uit!

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 17 december 2013

Bijstand loont meer dan werken?!

Een gezin met twee volwassen kinderen krijgt - als ze alle vier bijstand aanvragen - iedere maand meer geld binnen dan een gezin waarvan de kostwinner een modaal salaris verdient. Dat blijkt uit berekeningen van het Nibud en berekeningen van Daskapital. Ondanks de geplande versobering van de bijstand blijft het verschil tussen een laag inkomen en bijstand klein.