Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 23876 tot 23880
Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 6 januari 2014

We zullen dit jaar minder uitgeven aan technologie

Het bedrag dat consumenten wereldwijd uitgegeven voor de aankoop van smartphones, computers, televisies en andere technologische producten, zal dit jaar lager liggen dan in 2013. Dat is vooral een gevolg van een daling van de verkoopprijzen, zo blijkt uit een studie van de Amerikaanse Consumer Electronics Association (CEA) en het onderzoeksbureau GfK.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 6 januari 2014

Explosieve stijging Polen met uitkering

Bijna 12.000 Polen en andere arbeidsmigranten uit de nieuwere EU-lidstaten ontvangen nu een uitkering.

Van hen zitten bijna 3200 zit in de bijstand, ruim 2500 in de WW en ruim 1400 krijgt een uitkering voor arbeidsongeschiktheid. Daarnaast ontvangen ongeveer 4400 AOW of een uitkering volgens de Nabestaandewet.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 5 januari 2014

Verenigde Staten houden zorgen over Europa

Dat lieten vertegenwoordigers van de Amerikaanse regering zondag weten, aan de vooravond van een bezoek van minister van Financiƫn Jack Lew aan Europa.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 5 januari 2014

Eurocrisis is nog lang niet voorbij

De crisis in de eurozone is niet erg zichtbaar meer, maar is nog niet voorbij. Dat stelt de voorzitter van de Duitse centrale bank, Jens Weidmann, in een vandaag gepubliceerd interview met het Duitse tijdschrift Wirtschaftswoche.

Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 5 januari 2014

Europese Unie krijgt met Griekenland een budgetvoorzitterschap

De Griekse regering heeft voor het voorzitterschap van de Europese Unie gedurende de eerste helft van dit jaar een budget van maximum 50 miljoen euro voorzien. Dat blijft ver onder de niveaus die door de lidstaten van de Europese Unie normaal worden besteed aan de uitstraling van hun tijdelijk voorzitterschap. Het relatief beperkte budget werd onder meer mogelijk door de Europese parlementsverkiezingen in mei van dit jaar, waardoor de looptijd van het voorzitterschap gevoelig kan worden ingekort. Daarnaast heeft Griekenland, dat met zware financiƫle problemen wordt geconfronteerd, naar eigen zeggen echter ook een bewuste inspanning gedaan om belangrijke besparingen te realiseren.